Kaupallinen yhteistyö

Työkuormi­tuksen kokonaisuus näkyväksi

Työturvallisuuskeskuksen verkkokoulutus antaa eväitä oman työkuormitustilanteen tunnistamiseen ja arviointiin sekä asian puheeksi ottamiseen esihenkilön tai työnantajan kanssa.

| Teksti: Seija Moilanen | Kuva: Mikael Ahlfors

Vuodenvaihteessa monet meistä päättivät elämäntapamuutoksista tai tekivät muita uuden vuoden lupauksia. Yksi tyypillinen sellainen on tipaton tammikuu. Myös minulle kulunut kuukausi oli t-alkuinen: työaikatammikuu.

Olin päättänyt, että kiinnitän erityistä huomiota työaikaani – tarkoituksena ja tavoitteena, että suunnittelen työni siten, että tehtävät on mahdollista tehdä säännöllisessä työajassa. Työelämän todellisuuden huomioon ottaen lupasin itselleni myös takaportin: on ihan ok, jos työaika jonakin päivänä vähän venähtää, mutta teen vastaavasti lyhyemmän työpäivän viikon kuluessa. Meillä Työturvallisuuskeskuksessa sovittu työaikajärjestelmä mahdollistaa tämän.

Kimmokkeen päätökseeni sain Twitter-postauksesta. Siinä seuraamani henkilö kertoi törmänneensä Työturvallisuuskeskuksen Työaika ja palautuminen -sivustoon ja erityisesti siellä kerrottuun tietoon siitä, miten pitemmät työviikot haittaavat sydänterveyttä.

Sinäkin ehkä mietit tällä hetkellä oman työsi kokonaisuutta. Jos haluat pohtia ohjatusti työkuormitustasi, työn kuormitustekijöitä ja työhön sisältyviä voimavaroja, tule mukaan Työkuormituksen kokonaisuus näkyväksi -verkkokoulutukseen. Koulutus on tarjolla sekä helmi- että maaliskuussa.

Koulutuksesta saat apua työkuormitustilanteen tunnistamiseen ja arviointiin sekä asian puheeksi ottamiseen esihenkilön tai työnantajan kanssa. Kerromme myös esimerkkejä siitä, mitä toimenpiteitä voisit esittää työpaikallasi voimavarojen vahvistamiseksi ja mahdollisen haitallisen työkuormituksen poistamiseksi. Lisäksi saat käyttöösi ketterän välineen työkuormituksen seuraamiseen. Tutustut myös työnantajan, esihenkilön ja työntekijän oikeuksiin ja velvollisuuksiin työkuormituksen hallintaan liittyvissä asioissa sekä työterveyshuollon tarjoamaan tukeen.

 

Työkuormituksen kokonaisuus näkyväksi -koulutus on tarkoitettu niille, jotka ovat kiinnostuneita työkuormitustilanteen tunnistamisesta ja siitä, miten omaan ja toisten työkuormitukseen voisi vaikuttaa. Koulutuksessa keskitytään erityisesti työn psykososiaaliseen kuormitukseen. Koulutus kestää kuusi tuntia – totta kai sisältäen tauotuksen.

 

Seija Moilanen on Työturvallisuuskeskuksen asiantuntija, jonka vastuualueina ovat erityisesti työelämän kehittäminen ja psykososiaalinen kuormitus työssä.

Lisää aiheesta:

www.ttk.fi > Koulutukset

Mitä mieltä? Kommentoi!

Täytä kaikki kentät. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tilaa uutiskirje