Kaupallinen yhteistyö

Varmista työntekijöillesi turvallinen hengitysilma

| Teksti: Gasmet Technologies Oy

Joka päivä jossakin päin maailmaa joku altistuu tietämättään terveydelle haitallisille kaasuille. Näin voi tapahtua tehtaassa tai laboratoriossa, tavaraa varastoitaessa, rahtikonttia purettaessa tai tulipalon sattuessa. GT5000 Terra -laite on työkalu vaarallisten kaasujen mittaamiseen. Monikaasuanalysaattorin avulla tiedät välittömästi, mitä ilmassa on. Mittaus voidaan tehdä kenttäolosuhteissa.

On työnantajan vastuulla, että työpaikka on turvallinen ja terveellinen. Turvallisuuden varmistamiseksi työympäristöä on tarkkailtava jatkuvasti. Toistuva altistuminen kemikaaleille voi aiheuttaa vakavia haittoja työntekijälle.

– Aiemmin tavaraa varastoitaessa kiinnitettiin huomiota lähinnä tuholaistorjunta-aineisiin, vaikka suurempi ongelma ovat materiaaleista haihtuvat aineet. Esimerkiksi syöpää aiheuttavaa formaldehydia löytyy usein tavarakonteista yli haitallisten pitoisuuksien, kertoo tuotepäällikkö Anna Leino Gasmet Technologies Oy:stä.

GT5000 Terra – helppokäyttöinen, varma ja nopea

Mittauspaikalla ei aina tiedetä, mitä kaasuja ollaan mittaamassa. Kontteihin on voinut esimerkiksi jäädä jäämiä siellä aiemmin varastoiduista tuotteista. Siksi on tärkeää, että laite mittaa laajan kirjon erilaisia aineita.

Monet markkinoilla olevat laitteet tunnistavat vain muutaman kaasun, kun GT5000 Terra -laitteella on mahdollista mitata yli 350 tunnettua kaasua ja näistä viittäkymmentä yhtäaikaisesti. Lisäksi laite reagoi myös tuntemattomiin kaasuyhdisteisiin. Mittaustulokset ovat laboratoriotasoa.

– Käyttäjä asettaa itse altistusrajat. Laite antaa selvät signaalit siitä, onko näyte turvallisten rajojen sisällä, opastaa Gasmet Technologies Oy:n myynti-insinööri Jockum Törnqvist.

GT5000 Terra säästää runsaasti aikaa ja työtä verrattuna siihen, että näytteitä jouduttaisiin lähettämään analysoitavaksi. Helppokäyttöinen ja luotettava kaasunmittauslaite sopii hyvin kenttäolosuhteissa käytettäväksi. Tuloksiin voidaan reagoida välittömästi.

Törnqvist kertoo esimerkin laitteen hyödyistä:

– Konttien tuulettaminen varmuuden vuoksi kestää ehkä muutaman tunnin. Laitteen avulla tulokset ovat valmiit parissa minuutissa, ja kontti on valmiina purettavaksi saman tien.

Vain mittaamalla tiedät, mitä ilmassa on

Usein kaasujen aiheuttamiin riskeihin herätään vasta, kun jotain sattuu. Myrkyllisten, syttyvien tai räjähtävien kaasujen aiheuttamat tapaturmat voivat olla erityisen vakavia. Säännölliset ja tarpeenmukaiset kaasumittaukset ovat keskeinen osa työturvallisuustoimia, joilla onnettomuuksia voidaan ehkäistä ja työtapaturmia välttää.

– Mittaus on ainoa keino varmistua vaarallisista – usein näkymättömistä ja hajuttomista – kaasuista. Kun tiedetään, mitä hengitysilmassa on, sekä työntekijä että työnantaja voivat olla rauhallisin mielin, tuotepäällikkö Anna Leino lisää.

GT5000 Terra -monikaasuanalysaattori on

>   kevyt kantaa mittauspaikalle.
>   heti valmis mittaamaan.
>   nopea, välittömät tulokset.
>   akkukäyttöinen & kestävä (IP54 luokitus).
>   ylivertainen, jopa 50 kaasun yhtäaikainen mittaus.

Lue lisää
tai katso GT5000 Terran esittelyvideo:
How to use GT5000 Terra

Gasmet Technologies Oy
+358 9 7590 0400 /
contact@gasmet.fi

Kommentit

  1. Laite mittaa erilaisia kaasuyhdisteitä. Miten mittaukset eri mikrobien ja muiden hiukkasten suhteen, esim. homepölyt yms? Onko niihin vastaavaa laitteistoa?

  2. Hei Pertti!

    Meidän tuotteemme mittaavat ainoastaan kaasuja, eli meiltä ei valitettavasti löydy ratkaisua kuvailemiisi mittauksiin.

Mitä mieltä? Kommentoi!

Täytä kaikki kentät. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tilaa uutiskirje