Kaupallinen yhteistyö

Ejendals jatkaa miljoonien investointeja Jalas-jalkineiden tuotantoon Suomessa

| Teksti: Ejendals

Jo vuodesta 1916 lähtien eteläpohjalainen Jokipii on ollut innovatiivisen kenkäteollisuuden keskus, jossa on kehitetty ja valmistettu mukavuutta ja suojaa tarjoavia jalkineita erilaisten töiden tekijöille ympäri maailmaa. JALAS-tuotemerkin alla kehitetään ja valmistetaan nykyään noin miljoona jalkineparia vuodessa ruotsalaisen perheyhtiön Ejendalsin omistamassa tehtaassa.

Nyt Ejendals on investoinut 1,7 miljoonaa euroa JALAS-tehtaansa toimintaan viedäkseen turvajalkineiden kehityksen ja valmistuksen seuraavalle tasolle. Investoinnin tärkein osa on ruiskuvalettuja jalkineen pohjia valmistava ainutlaatuinen kone.

– Uudella koneella pystymme valmistamaan turva- ja työjalkineita, jotka ovat entistäkin, monipuolisempia, mukavampia ja näyttävämpiä. Innovatiivinen valmistustapa takaa käyttäjälleen jalkineiden erittäin korkean suojaustason, kertoo Bill Coward, Ejendals Suomi Oy:n varatoimitusjohtaja.

Perusajatuksena on, että kone mahdollistaa välipohjien ja ulkopohjien valmistamisen yhdellä ja samalla koneella, ruisku- ja valumenetelmiä hyödyntäen. Tämän uuden valmistustavan erona on se, että aiemmin valmistettiin ulko ja välipohjat erikseen ja ne liimattiin tai valettiin jalkineeseen jälkeenpäin. Ejendalsin miljoonasijoitukseen on useita syitä.

– Haluamme vaalia suomalaista perinnettämme ja historiaamme sekä hyödyntää sitä ammattitaitoa, jota meillä on Jokipiin tehtaallamme. Ennen kaikkea tämä askel on luonnollinen osa pysyä kehityksen kärjessä. Tiedämme, että markkinaosuuksien säilyttäminen ja lisääminen vaativat uusia ja innovatiivisia ratkaisuja, Bill Coward jatkaa.

Kone on valmistettu yhteistyössä johtavan italialaisen valmistajan kanssa, Ejendalsin omien erityistoiveiden mukaisesti. Tämän ansiosta ratkaisu on ainutlaatuinen ja muokattu täyttämään juuri JALAS-jalkineiden valmistukseen liittyvät erityisvaatimukset. Sijoituksen kokonaissumma on 1,7 miljoonaa euroa, ja hankintaprojektin saaminen päätökseen on kestänyt lähes vuoden. Ejendalsin mukaan kyse on yhtä paljon sijoituksesta yrityksen omaan tulevaisuuteen kuin Jokipiihinkin.

Jalasjärvellä Etelä-Pohjanmaalla sijaitsevassa JALAS-tehtaassa työskentelee tällä hetkellä noin 130 henkeä. Siellä toimii myös kokenut tuotekehitystiimimme, joka vastaa kaikesta tuotekehityksestä, tutkimus- ja kehittämistoiminnasta aina tuotteiden muotoiluun ja niiden teknisten ominaisuuksien kehitykseen saakka. Uusi kone on tärkeä osa tuotekehitystämme ja sen tehtävänä on myös varmistaa tuotantokapasiteettimme riskinhallinta.

– Aloitimme kokeilut väli- ja ulkopohjien yhdistetystä ruiskuvalusta tuotantoprosessissa jo joitakin vuosia sitten. Kyse on valmistusprosessista, joka yleensä yhdistetään tietynlaisiin markkinoilta löytyviin juoksukenkiin. Liittämällä tämän innovatiivisen tekniikan osaksi turvajalkineidemme valmistusta olemme pystyneet luomaan alalle täysin uudenlaisen jalkinetyypin, Bill Coward tiivistää.

Noin 30 prosenttia kaikista työpaikkatapaturmista kohdistuu alaraajoihin. Useimmat näistä voitaisiin välttää helposti oikeanlaisilla turva- tai työjalkineilla.

Ejendalsin visiona on nolla tapaturmaa käsille ja jaloille, josta hyötyy työntekijä, työnantaja ja yhteiskunta. Yritys valmistaa ja myy JALAS- turva- ja työjalkineita, sekä TEGERA -suojakäsineitä. Tuotteissa kiinnitetään huomiota mukavuuden ja toiminnallisuuden lisäksi parhaaseen mahdolliseen suojaan kaikissa mahdollisissa ympäristöissä ja tilanteissa. JALAS-turva- ja työjalkineita käytetään ympäri maailmaa, kaikilla aloilla ja kaikenlaisissa töissä. Jalkineita on saatavilla lähes 150 erilaista eri tilanteisiin ja jalkoihin sopivaa mallia.

Lisätietoa Ejendalsista sekä JALAS®- ja TEGERA®-tuotemerkeistä osoitteessa www.ejendals.com.

 

 

Mitä mieltä? Kommentoi!

Täytä kaikki kentät. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tilaa uutiskirje