Kaupallinen yhteistyö

Smart-HSE keskittää työturvallisuuden hallinnan yhteen palveluun

| Teksti: Suomen Ensiapukoulutus Oy | Kuva: Shutterstock, Suomen Ensiapukoulutus Oy

Päivitä työturvallisuuden hallinta digiaikaan – ei enää lomakkeiden ja exceleiden pyöritystä.

Suomen Ensiapukoulutus Oy järjestää ensiavun, työsuojelun ja työturvallisuuden koulutuksia sadan kouluttajan voimin ympäri Suomen. Palvellakseen asiakkaitaan kokonaisvaltaisemmin koulutus- ja asiantuntijaorganisaatio on kehittänyt digitaalisen SmartHSE-palvelun.

Työturvallisuuden digipalvelu ratkaisee yritysten työturvallisuuden hallinnan keskitetysti. Se nostaa työturvallisuuden tasoa yrityksissä ja on kaikkien oikeudenhaltijoiden käytössä helposti millä tahansa mobiililaitteella.

– SmartHSE-palvelu on syntynyt asiakkaiden tarpeesta. Kehittämisessä on hyödynnetty kokeneiden työsuojelun ja työturvallisuuden kouluttajiemme ammattitaitoa, kertoo toimitusjohtaja Tero Roivainen Suomen Ensiapukoulutuksesta.

Kaikki yrityksen työturvallisuustieto on nyt yhdessä digitaalisessa palvelussa

– Asiakkaat ovat usein tuoneet esille toiveen, että kaikki yrityksen turvallisuustieto löytyisi samasta paikasta, kertoo palvelun pääkehittäjä ja työsuojelu- ja työturvallisuusasiantuntija Jaana Kriikka.

SmartHSE-palvelu vastaa tarpeeseen. Se vapauttaa yrityksen resursseja, kun hajallaan oleva turvallisuustieto kerätään yhteen palveluun. Kaikki organisaation turvallisuuteen liittyvät dokumentit voidaan ladata Turvallisuuskansioon, jossa ne kulkevat helposti mukana ja ovat aina tarkastettavissa.

Lisäksi monet yrityksen turvallisuuskäytännöt, kuten turvallisuustarkastuksilta ja auditoinneista kertyvän tiedon hallinta, työntekijöiden pätevyysrekisterin ylläpito ja turvallisuushavaintojen käsittely, voidaan järjestää keskitetysti SmartHSE:n avulla.

Palvelussa esimerkiksi pystyy helposti seuraamaan, kun on aika käydä uusimassa pätevyys työturvallisuuskorttikoulutuksessa.

Palvelu tehostaa ja selkeyttää turvallisuushavaintojen käsittelyä yrityksessä

Poikkeamailmoitukset on perinteisesti kerätty paperilomakkeelle ja siirretty sieltä Exceliin. Digipalvelussa kirjaaminen tehdään mobiilisti. Tieto siirtyy suoraan järjestelmään, on heti käytettävissä eikä huku matkalla.

Kirjauksen tekijä saa myöhemmin palautteen asian etenemisestä, kun tehtävään vastuutettu tekee korjaavat toimenpiteet. Jos tehtävä on hoitamatta, vastuuhenkilö saa muistutuksen sähköpostiinsa. Tehtävälista on myös näkyvillä palvelussa, mikä helpottaa tehtävien muistamista.

Työsuojelun työkalupakki ja turvallisuusjohtamisen työkalut erilaisiin tarpeisiin

Palvelussa on kaksi itsenäisesti käytettävää osiota.

Työsuojelupäällikön ja -valtuutetun työkalupakki vastaa jo sinällään erityisesti pienten yritysten tarpeisiin. Se tarjoaa kootusti kaikki, mitä työsuojelutehtävässä tarvitaan: turvallisuuskansion, jossa yrityksen kaikkia turvallisuusdokumentteja voi hallita keskitetysti, koulutukset ja pätevyyksien hallinnan, sähköiset koulutusmateriaalit ja turvallisuusuutiset ajankohtaisista asioista.

Laajempi palvelu sisältää turvallisuusjohtamisen työkalut, kuten työn vaarojen ja riskienarvioinnin, turvallisuuskierrosten tiedon keräämisen, turvallisuushavainnot, tapaturmailmoitukset, turvallisuustuokiot sekä koneiden ja laitteiden riskien arvioinnit.

Palvelu on helppo ottaa käyttöön

SmartHSE-palvelun logiikka on useimmille työturvallisuusasioita hoitavalle tuttu riskienarvioinnista: tunnista, määritä korjaavat toimenpiteet ja raportoi. Siksi palvelun käyttöönotto on tottuneille työsuojelupäälliköille ja -valtuutetuille helppoa. Palvelu myös ohjaa käyttäjäänsä, joten erillisiä käyttöohjeita ei tarvita.

Palvelun käyttö ei vaadi päivitettävän sovelluksen lataamista omalle laitteelle. Selaimen kautta SmartHSE on reaaliaikaisesti asiakkaan käytössä ja päivittyy automaattisesti.

Koska digipalveluun on kätevä tallentaa turvallisuustietoa ja sen avulla on helppo havainnollistaa turvallisuuteen liittyviä toimenpiteitä työpaikoilla, Suomen Ensiapukoulutus hyödyntää digipalvelua laajasti jo koulutuksessa. Palvelun osa-alueet tulevat näin tutuksi koulutuspäivän aikana.

Koulutus onnistuu haluttaessa myös palvelun kautta

Suomen Ensiapukoulutuksen kursseja toteutetaan jatkossa paitsi lähiopiskeluna myös joustavasti verkossa.

Kurssimateriaalit tallennetaan digipalveluun, jolloin niihin voi palata ja niitä voi hyödyntää työpaikalla järjestettävässä koulutuksessa tai itseopiskelussa. Palvelusta löytyy runsaasti työsuojeluun ja työturvallisuuteen liittyvää tietoa, johon käyttäjä voi perehtyä itsenäisesti.

Palveluun päivittyvät turvallisuusuutiset ja opastusvideot pitävät käyttäjän ajan tasalla.

Ammattitaitoiset kouluttajat palvelun kehittäjinä

Suomen Ensiapukoulutuksen kouluttajat ovat työturvallisuuden ammattilaisia. Kouluttaessa heille karttuu tietoa eri alojen käytännöistä ja yritysten tarpeista. Palvelua onkin tarkoitus kehittää edelleen tietoa hyödyntäen.

– Kyse ei kuitenkaan ole keskeneräisestä palvelusta. SmartHSE on testattu jo useilla käyttäjillä, ja teknisen alustan tarjoavalla suomalaisyrityksellä on jo ennestään samankaltaista palvelua. Palveluiden kehityksessä huomioidaan jatkuvasti myös asiakkailta tuleva arvokas palaute, muistuttaa Roivainen.

Tutustu palveluun www.smarthse.fi.

Yhteydenotot ja tilaukset:
P. 010 5251260
e-mail: contact@smarthse.fi
Lataa esite ja hinnasto: SmartHSE esite
Tilaa ilmainen 30 päivän koekäyttö: Tilauslomake
Lisätietoja: www.smarthse.fi

 

Kuva. Työpaikan riskien arviointi hoituu helposti yhdellä palvelulla. Palvelu ohjaa tunnistamaan työpaikan vaarat ja auttaa arvioimaan riskit. Korjaavat toimenpiteet on helppo vastuuttaa oikeille henkilöille.

 

Kuva. Turvakierrokset-palvelussa on valmiina seuraavat kierrokset: Elmeri+, TR, MVR ja Toimisto-Elmeri.

Kommentit

Mitä mieltä? Kommentoi!

Täytä kaikki kentät. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tilaa uutiskirje