Kaupallinen yhteistyö

Oikeiden varusteiden avulla voidaan välttää tuhansia työtapaturmia

| Teksti: Ejendals

Suomessa raportoidaan vuosittain noin 100 000 työpaikoilla tapahtuvaa työtapaturmaa. Tapaturmista yli puolet liittyi käsiin ja jalkoihin. Tällaiset tapaturmat voitaisiin kuitenkin usein välttää oikeilla tiedoilla ja henkilösuojaimilla. Ejendals on tarjonnut jo pitkään alan koulutusta Ejendals Academyn kautta, mutta nyt tahti kiihtyy ja konseptia levitetään myös muualle Eurooppaan.

Työtapaturmien vuotuiset kustannukset ovat Euroopassa yli 500 miljardia euroa. Käsi- ja jalkavammat ovat myös Euroopan laajuisesti yleisimpiä työssä sattuvia vahinkoja, eivätkä niiden seuraukset useinkaan ole pelkästään taloudellisia. Esimerkiksi erilaisista jalkamurtumista johtuvat poissaolot voivat olla pitkiä ja toipuminen vaivalloista.

– Kädet ja jalat ovat erittäin alttiita tapaturmille, minkä vuoksi on tärkeää suojata ne oikein. Tiedämme kuitenkin, että niiden suojausta pidetään vain harvoin yhtä tärkeänä kuin vaikkapa pään suojausta. Uskomme, että kyse on yhtä lailla suojauksen merkityksen tiedostamisesta kuin siitä tiedetäänkö markkinoilla olevista ratkaisuista, toteaa Ejendalsin CCO Barry van den Hoven.

Tegera- ja Jalas-tuotemerkeillään Ejendals on työkäsineiden ja turvajalkineiden markkinajohtaja Pohjoismaissa. Syvällisen tietämyksen ja alalta saadun pitkän kokemuksen ansiosta yritys tarjoaa kattavat suojausratkaisut käytännössä kaikkiin tilanteisiin ja työtehtäviin. Suojauksen lisäksi kyse on myös toimivuudesta, istuvuudesta ja mukavuudesta. Huonosti istuvat käsineet ja turvajalkineet voivat jäädä käyttämättä.

– Käsineet ovat tyyppiesimerkki varusteista, joiden käyttö on helppo laiminlyödä. Jos käsine haittaa työtä se riisutaan helposti, vaikka vain lyhyeksi hetkeksi. Tällöin vahinkoriski kasvaa saman tien. Käsineen on sovittava sekä käteen että suoritettavaan työtehtävään, Barry van den Hoven jatkaa.

Ejendalsilla on jo pitkään tiedetty, että toimivan tuotevalikoiman lisäksi markkinoilla tarvitaan myös koulutusta sekä vammoihin ja suojaukseen liittyvän ymmärryksen lisäämistä. Sen vuoksi Ruotsin Leksandista käsin järjestetään Ejendals Academya, jonka kautta tarjotaan paitsi kattavaa tietoa ergonomiasta myös toimiala- ja työtehtäväkohtaisia ratkaisuehdotuksia.

– Riittävän tietämyksen saavuttamiseksi on ymmärrettävä, miksi on tärkeää suojautua ja miten se tapahtuu. Ejendals Academy auttaa yrityksiä ja työntekijöitä tiedostamaan riskit ja keinot niiden minimoimiseksi, Barry van den Hoven kertoo.

Nyt Ejendals pyrkii vähentämään työtapaturmien määrää kiertämällä Eurooppaa ja kertomalla turvallisuuskonseptistaan. Yhteistyökumppaneille ja asiakkaille tarjotaan useissa maissa mahdollisuus tutustua konseptiin erikoisvarustellun esittelyrekan tiloissa. Roadshow päättyy marraskuussa ja tämän jälkeen Ejendals osallistuu Düsseldorfin A+A-messuille. Koulutus- ja tuotekehitystyötä tehdään Jokipiissä ja Leksandissa.

– Markkinoilla on paljon erilaisia ratkaisuja.  Kokemuksesta tiedämme, että riskinarvioinnin avulla voimme rajata vaihtoehtoja. Tällöin on helpompaa ja hallitumpaa nostaa henkilösuojaimien käyttö sille tasolle millä sen pitäisi olla, päättää Barry van den Hoven.

Lisätietoja Ejendalsista ja Ejendals Academysta on osoitteessa www.ejendals.com.

Mitä mieltä? Kommentoi!

Täytä kaikki kentät. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tilaa uutiskirje