Työelämä on murroksessa, ja poikkeuksellinen pandemia-aika on vauhdittanut muutosta entisestään. Ihmisten tulee taipua joustavasti lähi-, hybridi- ja etätyön kirjossa, ja tämä haastaa yhä moninaisemmin niin mieltämme kuin kehoammekin. Millainen on työn tulevaisuus?
Nykyajan työelämässä korostuvat tehtävien, suorituksen ja kokemuksen merkityksellisyys sekä työn arvopohja ja henkinen anti. Työn psyykkinen vaikuttavuus, mielekkyys ja palkitsevuus ajavat usein myös parempien etuuksien ohi. Mikä motivoi työhön, ja millaisista asioista työmme koostuu? Miten johdamme itseämme tai toisia? Työ ja sen merkityksellisyys ovat yhä useammalla osa elämän kaunista kokonaisuutta.
Hyvinvoiva työkulttuuri koostuu henkisistä ja fyysisistä ominaisuuksista. Kun työympäristö on salliva ja turvallinen sekä mielellemme että kehollemme, voimme olla entistä paremmin oma itsemme – sekä yhä osaavampi, tehokkaampi ja voimavaroiltaan rikkaampi työntekijä.
Miten tuemme yksilöllisyyttä ja rakennamme yhteisöllisyyttä? Mistä kulttuuri muodostuu, miten on mahdollista edistää hyvinvoivan työelämän kulttuuria?
Oppeja työhön ja tulevaan
Työhyvinvointi-messujen syksyn ohjelmakattaus tarjoaa myös merkityksellisiä kohtaamisia. Kolmen päivän aikana koetaan mielenkiintoisia puheenvuoroja, paneelikeskusteluja ja seminaariosuuksia, kaiken keskiössä ihminen.
Tapahtuman ohjelmatuottaja, Tampereen Messut -konsernin Johanna Hannelius on tämän vuoden tarjonnasta erityisen innoissaan.
– Olemme tavattoman iloisia, että saamme tarjota ihmistä lähellä olevan ohjelman – erityisesti ajassa, jossa on viime vuosina ollut paljon epävarmuutta ja huolta, Hannelius hymyilee.
Hän toivoo, että Työhyvinvointi-messut tarjoavat mahdollisuuden kokea uutta ja nähdä ratkaisuja, mutta myös olla läsnä ja yhdessä muiden kanssa.
– Hyvinvointi kaikkineen on hieno ja hienovarainen kokonaisuus, jossa toinen osa-alue seuraa toistaan. Upeinta olisikin, jos messuilta saa matkaansa jotain sellaista, mikä kantaa pitkälle elämään, työssä tai vapaalla.
Hyvinvoinnin tapahtumalle nähdään ehdottomasti sijansa juuri nyt. On aika aidosti kohdata.
– Lämpimästi tervetuloa ihmiselliseen työelämään, Työhyvinvointimessuille! toivottaa ohjelmatuottaja Hannelius.
Monipuolisia puheenvuoroja
Avajaispäivänä tiistaina Työterveyslaitos tarjoaa kutsuvan seminaarikokonaisuuden Osaamisella työkykyä. Seminaarin tavoitteena on tuoda esiin monipuolisesti eri näkökulmista, miten työkykyä ja osaamista voi ylläpitää ja tukea työuran eri vaiheissa. Päivän juontaa toimittaja Sean Ricks. Osaamisella työkykyä -aamupäivässä yrittäjä Henri Alén pohtii puheenvuorossaan, miten johtaa paineen alla, ja Työterveyslaitoksen erityisasiantuntija Peter Peitsalo jakaa palvelevan ja valmentavan johtamisen oppeja. Iltapäivässä kuullaan muun muassa toimittaja Nicklas Wancken mietteitä työuupumuksesta ja sen prosessista otsikolla Kivakin työ voi uuvuttaa – paluu töihin voi onnistua.
Rastor-instituutin seminaari tarjoaa kaikille avoimen ”kullatun kokemuksen” Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueen päävalmentajan Jukka Jalosen pitäessä puheenvuoron Menestyvän tiimin rakentaminen. Jalonen painottaa ryhmähengen merkitystä matkalla menestykseen; ryhmän kokonaisuuden on toimittava, jotta tavoitteet saavutetaan, ja niitä kohti on mentävä määrätietoisesti. Jalonen puhuu kokemuksen kautta siitä, miten rakennetaan hyvä, rohkeuteen kannustava työilmapiiri, mikä on hyvän ryhmähengen ja työilmapiirin merkitys menestyksessä sekä millainen rooli johtajalla on matkalla menestykseen.
Ohjelmalavalla psykiatrinen sairaanhoitaja ja mielenvalmentaja Varpu Hintsanen paneutuu mielen joustavuuden merkitykseen työhyvinvoinnin näkökulmasta. Hintsasen mukaan mitä paremmin itsemme tunnemme, sitä paremmin myös selviydymme muutoksista. Työhyvinvoinnin johtamisen dosentti Marja-Liisa Manka ja työyhteisöpedagogi Merja Karjalainen keskustelevat työuupumuksesta nykytyöelämän työtapaturmana – ja siitä, miten se yhdessä taklataan. Monimuotoiset perheet -verkosto nostaa esiin tärkeitä ja koskettavia, elämänkokoisia asioita: tiistain puheenvuorona Erilaisia perhemuotoja huomioiva perheystävällisyys, keskiviikkona Surevan tukeminen työelämässä sekä torstaina Muista lapseton työyhteisön perheystävällisyydessä.
Keskustelua, kohtaamisia ja ratkaisuja
Työhyvinvointi-messut nostaa esiin ajankohtaisia työelämäkysymyksiä, luo alustan kohtaamisille sekä tarjoaa mahdollisuuksia ja ratkaisuja – yhdessä. Tapahtumassa vaalitaan osaamista, kannustetaan kyvykkyyttä, noustaan oppimistilanteisiin sekä annetaan ja saadaan tukea. Tule, ja anna toisten tulla, kuulluksi, nähdyksi ja huomioiduksi.
Laadukas vuorovaikutus muovaa työelämää. Kohtaamisella on merkitystä, myös työelämässä.
Maksuton tapahtuma!
Tutustu koko ohjelmaan: www.tyohyvinvointimessut.fi
TYÖHYVINVOINTI 13.–15. syyskuuta 2022 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa
EuroSafety 13.–15.9.2022 Tampereen Messu- ja Urheilukeskus
Työhyvinvoinnin messuparina turvallisuusalan ykköstapahtuma – Pohjoismaiden laajimmat henkilösuojainalan messut
Kolmipäiväinen turvallisuusalan ammattitapahtuma kattaa turvallisuuden ja riskienhallinnan, uusimpien suojainten sekä älyratkaisujen kokonaisuuden. Ohjelman puhujakattauksessa loistavat muun muassa Madventuresin Riku Rantala ja Tunna Milonoff sekä Duudsonien Jarppi Leppälä.
Lue lisää: www.eurosafety.fi
Mitä mieltä? Kommentoi!