Huom! Työelämätapahtumaat siirtuneet myöhempiin ajankohtiin. Katso lisätiedot kunkin tapahtuman sivulta.

Vuonna 2020 TTT-lehden teemoja ovat koulutus ja digitalisaatio, etätyö, työterveys ja suojaimet, ergonomia, ammattitaudit ja altisteet sekä työyhteisö. Tule hakemaan lehti näistä työhyvinvoinnin tapahtumista ja tutustu ajankohtaisiin ja punnittuihin sisältöihimme!

Sisäilmastoseminaari 10.3. Messukeskuksen Siipi, Helsinki

Sisäilmastoseminaari esittelee toimintamalleja ja prosesseja mutta myös käytännön ratkaisuja hyvään sisäilmaan ja sisäilmaongelmien ratkaisemiseen. Aiheina ovat muun muassa rakennusmikrobiologinen tutkimus, sisäilman kemialliset ja hiukkasmaiset altisteet, sisäilman laatu ja terveys sekä ilmanvaihto, lämpöolot ja painesuhteet.

Keynote-puhujana toimii Helsingin yliopiston kansleri, professori Kaarle Hämeri.

Sisäilmayhdistys on toiminut 30 vuotta ja järjestää juhlavuoden kunniaksi Sisäilmastoseminaarin iltana juhlagaalan. Sisäilmastoseminaari

Kunnon päivät 2020 – Luovuutta liikkeellä 18.–19.3. Logomo, Turku

Kunnon Päivät jatkaa Kunnossa kaiken ikää -päivien perinnettä koulutustapahtumana, jossa pureudutaan ajankohtaisiin teemoihin terveysliikunnan eri osa-alueilta. Tilaisuuden järjestävät Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu ry sekä Liikkuva aikuinen -ohjelma. Puhujana kuullaan muun muassa kaksi kertaa vuoden puhujaksi valittua, karismaattista André Noël Chakeria.

Tapahtuma kutsuu mukaan kuntapäättäjät, kuntien liikunta-, sosiaali- ja terveystoimen, työterveyshuollon sekä sairaanhoitopiirien ammattilaiset, henkilöstöstä ja työhyvinvoinnista vastaavat, työpaikkojen liikunnan vastuuhenkilöt, yksityiset liikunta- ja terveyspalveluiden tuottajat, hankkeiden, urheilu- ja liikuntaseurojen sekä terveys- ja liikuntajärjestöjen osaajat sekä terveyden edistämisen suunnittelusta ja tutkimuksesta vastaavat. Kunnon Päivät

Work goes happy 2020 Helsinki 24.3. Oopperatalo

Jo yhdeksättä kertaa järjestettävän Work goes happy -tapahtuman teemoina ovat tänä vuonna vastuullisuus ja vuorovaikutus työelämässä. Yhteiskuntavastuuta Work goes happy tuo esiin haastamalla työnantajat ja työntekijät kouluttamaan ja kouluttautumaan.

Puhujina nähdään muun muassa Opetushallituksen pääjohtaja Olli-Pekka Heinonen, aivotutkija, tietokirjailija Minna Huotilainen, psykologi, tietokirjailija Tony Dunderfeldt ja psykososiaalisiin kuormitustekijöihin perehtynyt Työturvallisuuskeskuksen asiantuntija Jarna Savolainen.

Maksuttomassa päivätapahtumassa Oopperatalossa on runsaasti työelämän kehittämiseen ja työhyvinvointiin liittyvää ohjelmaa ja näytteilleasettajia. Illalla kokoonnutaan erilliseen koulutusgaalaan, jossa julkistetaan ja palkitaan parhaat koulutushaasteeseen osallistuneet koulutusideat ja -teot. Work goes happy 2020

Turvallisuus on onnistumisia -seminaari 5.–6.5. Tampere-talo

Tapahtuman järjestävä Nolla tapaturmaa -foorumi on työpaikkojen verkosto, jonka tavoitteena on työturvallisuuden ja työhyvinvoinnin jatkuva parantaminen sekä hyvien käytäntöjen levittäminen.

Seminaarissa puhuvat toimitusjohtaja Mia Mantsinen (Mantsinen Group Oy), turvallisuuspäällikkö Simo Kolehmainen (Neste Oyj) ja työsuojeluvaltuutettu Ari Rintala (Wärtsilä Finland Oy). Kaksipäiväiseen seminaariin mahtuu muitakin kiinnostavia puheenvuoroja ja tuumaustunnit, joissa pohditaan työhyvinvoinnin ja turvallisuuden kysymyksiä. Tilaisuuden juontaa Yleisradion Perjantai-ohjelmasta tuttu Sean Ricks.

Työpaikkavierailuiden kohteet ovat UPM Raflatac, Tammervoima, Elenia, Työväenmuseo Werstas, Delete Finland, Metso Minerals, Pirkanmaan osuuskauppa, Valmet Technologies, SRV Rakennus Oy, Kansi ja Areena sekä Tampere-talo. Turvallisuus on onnistumisia -seminaari

Työhyvinvointi-messut ja EuroSafety-messut 8.–10.9. Tampereen messu- ja urheilukeskus

Kahden vuoden välein Tampereella pidettävät Työhyvinvointi-messut kerää yhteen kaikki työterveys- ja työhyvinvointisektorin toimijat. Samaan aikaan järjestettävät EuroSafety-messut keskittyvät työturvallisuuden ja palo- ja pelastustoimen ammattilaisiin.

– EuroSafety-tapahtumassa messukävijöiden toiveita on kuunneltu entistä herkemmällä korvalla, sillä palo- ja pelastustoimi sekä turvatekniikka nousevat messutapahtumassa ensimmäistä kertaa esille omina tuoteryhminään, kertoo projektipäällikkö Tuija Sievola Tampereen Messut Oy:stä.

Tapahtuma tarjoaa kävijöille monipuolisen käsityksen tärkeiden turvallisuusalojen ajankohtaisista puheenaiheista ja tuoteuutuuksista. Ohjelmasisältö tukee messujen näytteilleasettajien tarjontaa. EuroSafety-messut järjestetään yhteistyössä STYL – Suomen Työturvallisuuden Liitto ry:n kanssa.

– Tasaisen kasvun myötä Työhyvinvointi-messut on nousemassa työhyvinvoinnin ykköstapahtumaksi, minkä vuoksi messut järjestetään syyskuussa ensimmäistä kertaa omassa hallissaan. Työhyvinvoinnin merkitys ja työssä jaksaminen korostuvat vuosi vuodelta kiihtyvässä työarjessa. Kutsumme kaikki kiinnostuneet verkostoitumaan ja päivittämään viimeisin tieto työhyvinvointialalta.  Messuilla on esillä myös uusimmat työelämän palvelut, kertoo Sievola.

EuroSafety- ja Työhyvinvointi-messujen kanssa samanaikaisesti 9.–10.9.2020 järjestetään myös kolme muuta ammattitapahtumaa: Elintarviketeollisuus, sisälogistiikan ammattimessut Logistiikka ja pakkausalan ammattimessut Empack.

Kokonaisuus järjestettiin edellisen kerran vuonna 2018, jolloin messuilla vieraili yhteensä noin 9500 kävijää. Näytteilleasettajia oli silloin yhteensä 265.

Eurosafety-messut Työhyvinvointi-messut

Mitä mieltä? Kommentoi!

Täytä kaikki kentät. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tilaa uutiskirje