Työhyvinvointi

Anna äänesi kuulua TTT-lehdessä!

| Teksti: Sanna Alajoki

kuva_annaaanesikuulua“Voisiko työpaikkoja ja työnantajia kehuakin?” Siinä yksi konkreettinen juttutoive, jonka saimme teiltä lukijoilta TTT-lehden lukijatutkimuksen yhteydessä.

Tuon toiveen toteuttamiseen haastamme teidät kaikki! Kiitos ja myönteisyys pitävät yllä hyvinvointia ja uskoa tulevaan. Kehu kaveria, esimiestä tai työpaikkaasi lähettämällä sähköpostia: toimitus@tttlehti.fi. Voit myös vastata täyttämällä sähköisen lomakkeen: siirry vastaamaan »

Liki 200 muutakin juttuaihetta tuli toimitukseen lukijatutkimuksen kautta. Monenlaista vapaamuotoista palautetta kirjoitti yli 730 lukijaa; kaikkiaan lukijatutkimukseen vastasi 762 henkilöä.

Toivelistan kärjessä ovat jutut lainsäädännöstä, esimerkiksi työtuomioistuinten päätöksistä ja lakimuutosten käytännön vaikutuksista työpaikalla.

Moni kaipaa myös juttuja eri-ikäisten rinnakkaiselosta töissä, ergonomiasta eri aloilla, terveellisistä elämäntavoista, rentoutumisesta, ”joustavista työtiloista” eli siitä, kun ei ole omaa työhuonetta eikä ehkä -pistettäkään.

Muita useiden lukijoiden mainitsemia toiveaiheita ovat työilmapiirin parantaminen, ristiriitojen ratkominen, sisäilmaongelmat, vuorotyö, vaaratilanteista oppiminen ja tapaturmien ennaltaehkäisy.

Ja monen mielestä parasta on, kun esimerkit hyvistä oivalluksista ja parannuksista tulevat suoraan työpaikoilta.

Hoito-, sosiaali- ja opetusala ovat jääneet tähän saakka liian vähälle käsittelylle, joten niiden töiden ammattilaisia näkyy lehdessä vastaisuudessa enemmän.

Toiveista muutamaan vastasimme jo TTT-lehden numerossa 6/2015, kun käsittelimme työelämän muuttumista (s. 20), esimiestyötä (s. 26), työpaikkakiusaamista (s. 30), liikuntaa (s. 33), alkoholinkäyttöä (s. 34) ja maatalouslomittajan työturvallisuutta (s. 38). Terveydenhuoltoakin sivusimme (s. 25), myös ebola-alueella vapaaehtoistyössä käyneen haastattelussa (s. 14).

Mutta aiheita riittää, samoin pakerrettavaa työhyvinvoinnin, terveyden ja turvallisuuden eteen. Ratkaisut tehdään työpaikkojen arjessa, ja TTT-lehden tehtävä on auttaa.

Olet tervetullut vaikuttamaan TTT-lehden sisältöön. Siihen riittää soitto, puhelin 040 545 3812, tai sähköposti: toimitus@tttlehti.fi. Aloita vaikka vastaamalla tuohon erään lukijan toiveeseen: ”Voisiko työpaikkoja ja työnantajia kehuakin?” Voit myös vastata täyttämällä sähköisen lomakkeen: siirry vastaamaan »

Voit myös liittyä lukijapaneeliin, jossa yhteydenpito lukijoiden ja päätoimittajan välillä on säännöllistä – mutta ei rasitteeksi saakka. Jos haluat olla kehittämässä TTT-lehteä, laita viesti: merja.karjalainen@tttlehti.fi

Joko olet äänestänyt vuoden 2014 parasta kantta? Äänestä ja vaikuta: paras kansi 2014

02.12.2014, muokattu 5.1.2015

Kuva(t): Thinkstockphotos

Mitä mieltä? Kommentoi!

Täytä kaikki kentät. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tilaa uutiskirje