Blogi

Päätoimittajalta: Parempi ihminen, työntekijä ja työkaveri

VILPITÖN KIITOS teille, jotka osallistuitte kesän korvalla TTT-lehden lukijatutkimukseen!
Vastaajia oli 767, enemmän kuin koskaan ennen. Käytitte arvokasta aikaanne – ja tuotitte roppakaupalla kehittämisideoita ja myös hyvää mieltä.
Ilman teitä ja kanssalukijoitanne vuonna 1971 perustettu lehti olisi vain osa työsuojeluhistoriaa.
Olette olleet mukana tekemässä myös lehtihistoriaa: mahdollistaneet laveasti ilmaiseksi jaetun lehden jäämisen henkiin maksullisenakin. Ei ihan tavallinen tarina.

VAPAAMUOTOISTA palautetta antoi noin 670 lukijaa, hyvin moni kiitoksia: asiallisuudesta, monipuolisuudesta, ajankohtaisuudesta, hyödyllisyydestä ja selkeydestä.
Joku totesi: ”Osa jutuista kiinnostaa, osa on utopiaa.”
Lehden tekemiseen pätee sama kuin meihin ihmisiinkin: äärimmilleen pingotettuina vahvuudet voivat kääntyä heikkouksiksi. Pusi-pusi-myönteisyys voi johtaa hyssyttelyyn ja utopiakuplan rakentamiseen niin lehdessä kuin työpaikalla. Ilman silmän pilkettä tiukka asiallisuus muuttuu tylsyydeksi ja ajankohtaisuus uutissilpuksi. Ilman johdonmukaisuutta monipuolisuudesta tulee sekasotkua.
Ja toisaalta: kehittämiseen tarvitaan myönteisyyttä ja myös uskoa itseen. ”Jokaisen numeron lukemisen jälkeen olen parempi ihminen, työntekijä ja työkaveri.”
Tarvitaan myös uteliaisuutta. ”Hyvä saada kuvaa myös muiden alojen riskeistä, niin pystyy vähän suhteuttamaan oman alan ongelmia.”
Ja uskallusta: ”Lisää juttuja myös niistä työpaikoista, joissa ei ole mennyt ihan niin hyvin.”

VALMIIKSI EI TULE maailma eikä lehtikään. Olemme taittaja Sini Nihtilän kanssa muokanneet hieman jo tähän numeroon TTT-lehden ulkoasua.
Mietinnässä ovat myös monet toivomanne aiheet muun muassa sosiaali-, hoito- ja terveysalalta, seurakunnista, toimisto- ja teollisuustöistä, kaupan alalta, osatyökykyisistä, monikulttuurisuudesta, kansainvälistymisestä, johtamisesta.
Lehden verkkosivut uusitaan tänä syksynä, jotta teidän on helpompi antaa palautetta, lähettää kysymyksiä, käydä keskustelua, löytää uutisia ja seurata blogeja. TTT-lehden tehtävä on eri kanavien kautta palvella ja auttaa teitä työturvallisuus- ja työhyvinvointityössänne.

Turvallista ja virkistävää syksyä!

 

P.S.1. Juttutoiveiden joukossa olivat myös yt-neuvottelut. Niistä kirjoitimme TTT 5/2015:ssä sivuilla 19–23.

P.S.2. Ystävällistä palvelua, turvallista liikkumista ja majoittumista. Idän ja lännen, pohjoisen ja etelän kulttuurisia erilaisuuksia – tänä kesänä turistina omassa maassa oli upea kokemus. Ulkomaanuutisia seuratessa Suomea arvostaa yhä enemmän.

Työ Terveys Turvallisuus -lehti 4/2016, 23.8.2016, päätoimittaja Merja Karjalainen

 

TTT-lehden lukijatutkimuksen tuloksia: Kiitos upeasta palautteesta!

Mitä mieltä? Kommentoi!

Täytä kaikki kentät. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tilaa uutiskirje