Lyhyet

TTT-lehti mediakumppaniksi Keventämisen keinot käyttöön -kampanjaan

| Teksti: Kirsi Väisänen

Työn keventämisen keinot käyttöön -kampanja (2020–2022) keskittyy työperäisten tuki- ja liikuntaelinsairauksien ehkäisyyn. TTT-lehti on valittu Euroopan työterveys- ja työturvallisuusviraston johtaman kampanjan mediayhteistyökumppaniksi. Julkaisemme kampanjan aikana työn keventämiseen liittyviä juttuja ja tiedotamme kampanjan tapahtumista.

Kampanjassa kevennetään tuki- ja liikuntaelinten – lihasten, nivelten, jänteiden, hermojen ja luiden – kuormitusta työssä. Perinteistä fyysistä näkökulmaa laajennetaan keventämällä myös henkistä, sosiaalista ja kognitiivista kuormaa. Tutkimusten mukaan esimerkiksi liiallinen aivokuorma, tyytymättömyys työhön, työn liian suuret vaatimukset tai vähäiset vaikutusmahdollisuudet lisäävät tule-riskiä.

Kampanjan aloituswebinaari järjestettiin 22.10.2020 klo 9–12. Tilaisuus oli suunnattu yritysten johto-, HR- ja työsuojelutehtävissä toimiville ja työturvallisuus- ja -terveyden asiantuntijoille. Tilaisuuden järjesti Työterveyslaitos.

Webinaarissa kerrottiin, miten työn kuormitusta keventämällä ja muilla työpaikkatason toimenpiteillä voit parantaa työntekijöiden terveyttä ja elämänlaatua sekä miten tule-sairauksien ehkäisyllä voit lisätä yrityksen kilpailukykyä ja keventää terveydenhuollon taakkaa.

Ohjelmatiedot ja ilmoittautumiset

Mitä mieltä? Kommentoi!

Täytä kaikki kentät. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tilaa uutiskirje