Lyhyet

TTT-lehti mediakumppaniksi Keventämisen keinot käyttöön -kampanjaan

| Teksti: Kirsi Väisänen

Työn keventämisen keinot käyttöön -kampanja (2020–2022) keskittyy työperäisten tuki- ja liikuntaelinsairauksien ehkäisyyn. TTT-lehti on valittu Euroopan työterveys- ja työturvallisuusviraston johtaman kampanjan mediayhteistyökumppaniksi. Julkaisemme kampanjan aikana työn keventämiseen liittyviä juttuja ja tiedotamme kampanjan tapahtumista.

Kampanjassa kevennetään tuki- ja liikuntaelinten – lihasten, nivelten, jänteiden, hermojen ja luiden – kuormitusta työssä. Perinteistä fyysistä näkökulmaa laajennetaan keventämällä myös henkistä, sosiaalista ja kognitiivista kuormaa. Tutkimusten mukaan esimerkiksi liiallinen aivokuorma, tyytymättömyys työhön, työn liian suuret vaatimukset tai vähäiset vaikutusmahdollisuudet lisäävät tule-riskiä.

Kampanjan aloituswebinaari järjestetään 22.10.2020 klo 9–12. Tilaisuus on suunnattu yritysten johto-, HR- ja työsuojelutehtävissä toimiville ja työturvallisuus- ja -terveyden asiantuntijoille. Tilaisuuden järjestää Työterveyslaitos.

Webinaarissa kerrotaan, miten työn kuormitusta keventämällä ja muilla työpaikkatason toimenpiteillä voit parantaa työntekijöiden terveyttä ja elämänlaatua. Kuulet myös, miten tule-sairauksien ehkäisyllä voit lisätä yrityksen kilpailukykyä ja keventää terveydenhuollon taakkaa.

 

Ohjelmatiedot ja ilmoittautumiset

Kommentit

  1. En tiennytkään että siivousalalla käsitellään kemikaaleja ja vaarallisia aineita. Luulin että ne liittyy vain tyypillisesti rakennusalaan ja teollisuuteen. Hyvä että alalla työskentelvät ovat tietoisia asiasta.

Mitä mieltä? Kommentoi!

Täytä kaikki kentät. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tilaa uutiskirje