Työhyvinvointi

Työhyvinvointitestiin tullut jo yli 40 000 vastausta

Miten voit? -työhyvinvointitesti antaa työntekijälle tutkittuun tietoon perustuvaa palautetta omasta hyvinvoinnista ja vinkkejä mielenterveyden vahvistamiseen. Se on ensimmäinen osa maksutonta Mielenterveyden tuen työkalupakkia.

| Teksti: Kirsi Väisänen | Kuva: Shutterstock

Miten voit? -testi on herättänyt mielenkiintoa ja kerännyt tähän mennessä vastauksia jo reippaasti yli 40 000. Työterveyslaitos kerää testin avulla anonyymiä tietoa työhyvinvoinnin tilanteesta hyödynnettäväksi edelleen erilaisissa työntekijäryhmissä.

– Testi liittyy laajemmin Työelämän mielenterveysohjelmaan ja on yksi yhdeksästä mielenterveyden edistämisen työkalupakin palveluista, jotka ilmestyvät valmistuessaan Työterveyslaitoksen ylläpitämälle sivustolle, tutkimusprofessori Jari Hakanen kertoo.

Mielenterveyden tuen työkalupakki on osa sosiaali- ja terveysministeriön käynnistämää Työelämän mielenterveysohjelmaa. Se tarjoaa sananmukaisesti työkaluja mielenterveyden vahvistamiseen ja tukemiseen työpaikoilla. Sitä voivat käyttää esihenkilöt ja HR-ja työsuojeluihmiset, työntekijät, johtajat ja työterveyshuolto.

Mielenterveyttä vahvistavien toimien avulla halutaan muuttaa tuki työkykyongelmien ennaltaehkäisyä painottavaksi. Tähän asti mielenterveyden tuki on ollut pitkälti yksilökeskeistä jo syntyneiden ongelmien ratkomista. Ennaltaehkäisy olisi paitsi helpompaa myös kestävämpää.

Arkeen juurruttamisen tueksi työpaikoille ja työterveyshuoltoihin valmennetaan työkalujen superosaajia. Tavoitteena on valmentaa liiketoimintajohtoa, henkilöstöhallintoa, työsuojelua ja muita toimijoita, jotka voivat vaikuttaa siihen, että työkalut saadaan osaksi työpaikan toimintaa.

Lue lisää työkalujen tehokkaasta käyttöönotosta

Mieli ja työ | Miten voit? -työhyvinvointitesti (ttl.fi)

Mitä mieltä? Kommentoi!

Täytä kaikki kentät. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tilaa uutiskirje