Lyhyet

Yötyö raskauden aikana ei vaikuta lapsen kasvuun

| Teksti: Uutispalvelu Duodecim

Yötyötä tekevien naisten lapset eivät synny muita pienempinä, vaikka äiti jatkaisi yövuoroja raskauden ajan, tuore tanskalaistutkimus osoittaa. Tutkimus julkaistiin Occupational & Environmental Medicine -lehdessä.

Yötyön on epäilty vaikuttavan raskauden kulkuun, koska se voi muun muassa nostaa verenpainetta. Myös sydän- ja verisuonitaudit, diabetes ja mahdollisesti myös astma ovat yleisempiä vuoro- ja yötöitä tekevillä.

Tutkijat hyödynsivät 19 000 tanskalaisnaisen rekisteritietoja vuosilta 2007–2015. Naisilla oli tuona aikana yhteensä 25 000 raskautta.

Tulosten perusteella yötyön määrä ja kesto eivät vaikuttaneet siihen, miten todennäköisesti naiselle syntyvä lapsi oli raskauden kestoon nähden pienikokoinen. Jonkinlainen yhteys havaittiin tosin silloin, kun äiti oli lopettanut yötyöt raskauden aikana, mutta tämä saattoi myös johtua seikoista, jotka johtivat yötyöstä luopumiseen.

Tanskalaisten tulokset viittaavat siihen, että yötyö on turvallista raskauden aikana, mutta havainnot olisi hyvä varmistaa lisätutkimuksissa.

Mitä mieltä? Kommentoi!

Täytä kaikki kentät. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tilaa uutiskirje