Lyhyet

Kuljettajat toimivat vastoin ajo- ja lepoaikasäännöksiä – toimitusjohtajalle sakot

| Teksti: Helinä Kujala

Työsuojeluviranomainen havaitsi tarkastuksillaan, että kuljetusyrityksen kuljettajat olivat toistuvasti rikkoneet päivittäistä ajoaikaa ja vuorokausilepoa koskevia säännöksiä. Lisäksi yrityksen ajoneuvoilla oli ajettu lähes 5 000 kilometriä ilman kuljettajakorttia. Piirturilaitteistoa ei myöskään ollut lukittu niin, ettei kuljettajan yksityisyys vaarantuisi.

Satakunnan käräjäoikeus tuomitsi yrityksen toimitusjohtajan 30 päiväsakkoa tieliikenteen sosiaalilainsäädännön rikkomisesta. Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

­Työantajan on ohjeistettava työntekijöitä ja valvottava, että säännöksiä noudatetaan. On myös huolehdittava siitä, ettei annettu ajomäärä tai esimerkiksi palkkausmalli kannusta rikkomaan ajo- ja lepoaikasäännöksiä.

– Työnantajat eivät useinkaan seuraa työntekijöiden ajo- ja lepoaikojen toteutumista, vaikka vastuu siitä on yksiselitteisesti työnantajalla. Rikosseuraamus saattaa yllättää työnantajan, jos tämä on laiminlyönyt velvollisuutensa ja asia nousee esille ensi kertaa tarkastuksella, työsuojelulakimies Aki Eriksson kertoo.

 

Lähde: Lounais-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueen tiedote 26.4.2022

Mitä mieltä? Kommentoi!

Täytä kaikki kentät. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tilaa uutiskirje