Lyhyet

Sakkoja kuljettajien ajo- ja lepoaikarikkomuksista

| Teksti: Helinä Kujala

Pohjanmaan käräjäoikeus on tuominnut kahdelle kuljetusyrityksen edustajalle kummallekin 20 päiväsakkoa tieliikenteen sosiaalilainsäädännön rikkomisesta. Kuljettajina he eivät olleet noudattaneet ajo- ja lepoaikamääräyksiä koskien muun muassa viikoittaista ja vuorokautista vähimmäislepoaikaa sekä kuljettajan enimmäisajoaikaa.

Työsuojeluviranomainen oli tarkastellut noin neljän kuukauden ajanjaksoa vuonna 2020. Tarkastuksessa ilmeni vakavia ja erittäin vakavia lepoaikarikkomuksia yhteensä kymmenessä prosentissa kaikista kuljettajatyöpäivistä.

Lisäksi yrityksen edustajat eivät olleet ottaneet talteen kolmannen, keikkakuljettajana toimineen henkilön ajopiirturitietoja.

Työsuojeluviranomainen muistuttaa, että kuljetusyritysten tulee aina noudattaa ajo- ja lepoaikoja koskevia säännöksiä sekä kerätä talteen tarvittavat kuljettajakorttitiedot koskien yrityksen toimintaa.

– Yrityksellä on velvollisuus jäljentää kuljettajakortin ajo- ja lepoaikatiedot myös tilanteissa, joissa kuljettajaa käytetään tilapäisesti, korostaa lakimies Lassi Anttila Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueelta.

 

Lähde: Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueen tiedote 5.5.2023

Mitä mieltä? Kommentoi!

Täytä kaikki kentät. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tilaa uutiskirje