Työelämä

Leveästi hymyilevä pelastaja voitti kansikuvakisan – ammattilaiskuvien lisäksi myös kansiotsikot saivat paljon mainintoja

TTT-lehden perinteeksi muodostunut kansikuvaäänestys on saatu päätökseen. Eniten ääniä sai messunumeron 4/2022 kansi, jossa pintapelastaja Mikko Terho hymyilee helikopterilennolla.

| Teksti: Kirsi Väisänen | Kuva: Meri-Tuuli Kankaanpää
Pelastaja istuu helikopterissa. Taustalla näkyy meri.

Kilpailu oli hyvin tasaväkinen. Numero 2 sai seuraavaksi eniten ääniä, mutta ero kansiin 5 ja 6 jäi hyvin niukaksi. Tässä kansiesittelyt ovat lehtien ilmestymisjärjestyksessä.

Kannessa Petja Orre, kuva: Mikko Käkelä

1. Harmoninen värimaailma ja tulevaisuuteen toiveikkaasti tähyilevä mies vetosivat vastaajiin. Sekä kuvan että aiheiden katsottiin sopivan hyvin vuoden ensimmäisen lehden kanteen.

 

Kannessa Heidi Lakanen, kuva: Mikko Käkelä

2. Positiivinen, raikas ja kevyt. Kuvan poikkeavasta sommittelusta pidettiin samoin kuin iloisesti hymyilevästä naisesta, “saa hyvälle tuulelle”. Myös pääotsikko sai paljon positiivisia mainintoja.

 

Kannessa Seija Shemeikka, kuva: Senni Holstikko ja Nea Uusitalo

3. Rauhoittavan levollisesta kuvasta ja hienostuneesta värimaailmasta pidettiin. Vastaajista oli myös virkistävää nähdä aikuinen, harmaantunut nainen lehden kannessa.

 

Kannessa Mikko Terho, kuva: Suvi-Tuuli Kankaanpää

4. Kuva leveästi hymyilevästä ammattilaisesta varusteineen ihastutti ja herätti monissa vastaajissa hyvän mielen. Kuva sopi lukijoiden mielestä hyvin TTT-lehden teemaan, ja sen rajaus toimi hienosti kannessa.

 

Kannessa Jaana Välimäki, kuva: Masi Järveläinen

5. Toiminnallisesta, aidosta ammattilaiskuvasta pidettiin. Moni vastaaja mainitsi siivoojan työn tärkeyden. Pääotsikon tärkeä viesti ja kannen vihreys vetosivat.

 

Kannessa Hanna Sarkkinen, kuva Lauri Heikkinen / valtioneuvoston kanslia

6. Pirteän raikas kansi sai eniten mainintoja kauniista väreistään. Pääotsikon ministeritasolta tullut viesti koettiin tärkeänä. Lisäksi yhdessä kommentissa todettiin osuvasti: ”Hymyilevä kansikuvan henkilö vaikuttaa mukavalta ihmiseltä, jolla on fiksua sanottavaa. Tämä kyllä pätee kaikkiin muihinkin kansikuvien henkilöihin.”

Mitä mieltä? Kommentoi!

Täytä kaikki kentät. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tilaa uutiskirje