Lyhyet

Metallialan yritykselle sakkoja loukkaantumiseen johtaneesta tapaturmasta

| Teksti: Helinä Kujala

Metallialan yrityksen työntekijä loukkaantui, kun 500 kilon painoiset teräspalkit kaatuivat hänen päälleen noston yhteydessä. Pirkanmaan käräjäoikeus on tuominnut työnantajayhtiön 8 000 euron yhteisösakkoon työturvallisuusrikoksesta. Lisäksi yrityksen työnjohtajalle tuomittiin 20 päiväsakkoa ja tuotantopäällikölle 10 päiväsakkoa.

Tapaturma sattui työntekijän työskennellessä yrityksessä vasta neljättä päivää lokakuussa 2018. Käräjäoikeuden mukaan työnjohtaja ei ollut huolehtinut siitä, että työntekijää olisi perehdytetty riittävästi työhön. Hän ei ollut myöskään tarkkaillut riittävästi työtapojen ja -välineiden turvallisuutta. Työpaikalla oli ainakin jossain määrin käytetty vaarallista nostotapaa, jossa nosturilla oli nostettu useampaa palkkia kerralla ja nostoissa oli käytetty avokoukkuja.

Tuotantopäällikön taas olisi pitänyt huolehtia siitä, että teräspalkkien nostoissa käytetyt avokoukut olisi poistettu käytöstä. Niiden kiinnipysymistä ei ollut voitu varmistaa, ja lisäksi avokoukkuja oli käytetty myös nostoissa, joissa kuormitus muodostuu vääränlaiseksi ja aiheuttaa taakan putoamisen riskin.

 

Lähde: Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueen tiedote 21.12.2020

Mitä mieltä? Kommentoi!

Täytä kaikki kentät. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tilaa uutiskirje