Blogi

Päätoimittajalta: Virkeä viisikymppinen

| Kuva: Juha Somby

TTT-lehti on saavuttanut tukevasti keski-iän ja juhlii tänä vuonna viisikymppisiään. On siis paikallaan nostaa malja päivänsankarille sekä tarkastella sitä, millainen työkaveri lehti on lukijoilleen.

Meillä on tuoretta tietoa juhlakalusta, koska teetimme viime syksynä lukijatutkimuksen. Useimmat vastaajat kuvailivat lehteä sanalla asiantunteva. Muita tyypillisiä määritelmiä lehdelle ovat ajankohtainen, monipuolinen, luotettava ja käytännönläheinen. Kuulostaa oikein työelämäkelpoiselta kaverilta!

 

Neljän vuoden takaiseen lukijatutkimukseen verrattuna lehti on parantunut monin tavoin. Viisikymppiselle on toki melkoisen imartelevaa kuulla ulkoasunsa kohentuneen. Asiantuntevuuden taas voi hyvin arvatakin lisääntyneen vuosien myötä.

Ajankohtaisuus näkyy käytännössä esimerkiksi sähköisessä näkyvyydessä. Sähköisen sisällön merkitys on kasvanut ja kasvaa edelleen. TTT-lehden verkkosivuston (www.tttlehti.fi) kävijämäärä on liki kolminkertaistunut kolmen viime vuoden aikana.

Viime syksyn kotisivu-uudistus on jo tuonut lisää lukijoita sivustolle. Tavoitteena oli selkeyttää rakennetta, helpottaa sisältöjen löytymistä ja parantaa saavutettavuutta. Sivut ovat nyt entistä ymmärrettävämmät ja palvelevat aiempaa paremmin myös niitä käyttäjiä, joilla on fyysisiä rajoitteita.

 

TTT-lehti tehdään suomalaisten media-ammattilaisten voimin. Lehden sisältöjä tuottavat itseni lisäksi kokeneet avustajat ympäri Suomen. Toimitusjärjestelmästä, taitosta, kotisivusta ja digilehden toteutuksesta vastaa Aste Helsinki, uutiskirjealusta on oululaisen Liana Technologiesin, asiakaspalvelun hoitaa Jaicom. Energinen mediamyynnin ammattilaisemme Jaana Koivisto soittelee asiakkaille Kemin kaupungista käsin.

Vuoden 2021 alusta painettu lehti on myös entistä ekologisempi ja sataprosenttisesti hiilineutraali. Se painetaan PEFC-merkitylle paperille kotimaassa, PunaMusta Median tuotantolaitoksessa Forssassa. Painotalon käyttämä sähkö tulee uusiutuvista lähteistä.

 

Lehti ei kuitenkaan olisi mitään ilman lukijoitaan. Suuri osa teistä on seurannut lehden taivalta jo pitkään. Haluan kiittää sitoutumisesta. Ilahdumme aina myös meidät löytäneistä uusista lukijoista.

Varsinainen juhlalehti ilmestyy lokakuussa. Otamme siihen mielellämme juttutoiveita osoitteeseen toimitus@tttlehti.fi.

Pitkää ikää TTT-lehdelle!

 

TTT-lehden lukijatutkimus 

Kirjoittaja on TTT-lehden päätoimittaja.

Mitä mieltä? Kommentoi!

Täytä kaikki kentät. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tilaa uutiskirje