Blogi

Päätoimittajalta: Yhdessä syntyy parempaa

KIRJAILIJA Matti Mäkelä kirjoitti tammikuun Maaseudun Tulevaisuuden Kantri-liitteessä ennustuksia vuodelle 2016: ”Ainoa varma asia,joka alkaneena vuotena sinulle tapahtuu, on, että arkipäivän pienet vastoinkäymiset jatkuvat.” ”Toinen varma totuus: käytät energiastasi suurimman osan turhaan murehtimiseen, sinä onneton.”

”HAASTAMME KAIKKI työpaikat mukaan työhyvinvoinnin kehittämiseen, koska talouskriisit, jatkuvat organisaatiomuutokset, epävarmuus ja kiire saattavat johtaa tunteeseen, ettemme voi vaikuttaa asioihimme.” Näin vetosi puolestaan työhyvinvoinnin asiantuntija Marja-Liisa Manka tammikuussa.

Työnilonjulistus lähti Mankan johdolla Tampereelta koko maahan kymmenennen kerran. Julistus kehottaa katsomaan, mikä on hyvin ja missä onnistuimme viime vuonna.

TYÖNILOA ON ONNEKSI monessa paikassa ilman julistuksiakin.

”Yksikössämme hersyy nauru kahvihuoneessa. Ilmapiiri on vapaa ja mukaansatempaava. Eri alojen asiantuntijat istuvat samassa pöydässä ja keskustelevat päivänpolttavista pu- heenaiheista. Jokainen työntekijä tuntee kuuluvansa työyhteisöön ja tähän porukkaan, jossa saa olla oma itsensä.

Erilaisuus on meillä rikkaus. Olen usein ihmetellyt, miten paljon luovuutta mahtuu tähän työyhteisöön.”
Näin kirjoitti TTT-lehden uutiskirjeen lukija, joka vastasi verkkosivuillamme olevaan toiveeseen: kehu työkaveria tai kerro, mikä teillä toimii. Sama toive on verkkosivuillamme yhä: www.tttlehti.  > Ota yhteyttä > Ota kantaa

TTT-LEHDEN ARVOT olen muotoillut näin:

Avoimuus: kaikesta voi puhua.

Toiminta: ongelmat voidaan ratkaista.

Rehellisyys: virheet korjataan ja niistä voi oppia.

Luottamus: työyhteisö auttaa.

Kunnioitus: kaikki työ on arvokasta.

Toiveikkuus: yhdessä syntyy parempaa.

VARMAA ON, että arkipäivän vastoinkäymiset jatkuvat, mutta monet asiat ovat myös hyvin. Mitä pitää kehittää, sen voi ottaa puheeksi, koska kaikkeen löytyy aina lopulta ratkaisu.

Kun tulee mokattua, ei kannata laittaa päätä pensaaseen, vaan pitää selvittää, miten virhe ei toistu. Jos itse ei tiedä tai osaa, joku muu tietää ja auttaa. Tarvitsemme kaikenlaisia osaajia, ja kaikkiin töihin sisältyy hiljaista tietoa.

Ja toden totta: kun (eri alojen) ammattilaiset kohtaavat, syntyy parempaa, jopa huippujälkeä! Ja hauskemmin.

 

Työ Terveys Turvallisuus -lehti 1/2016, 2.2.2016, päätoimittaja Merja Karjalainen

Mitä mieltä? Kommentoi!

Täytä kaikki kentät. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tilaa uutiskirje