Lyhyet

Skanska Talonrakennus ja Lapti voittajiksi Itä-Suomen työturvallisuuskisassa

| Teksti: Sanna Alajoki

RTis_työturvkisa15palk1Rakennusteollisuus Itä-Suomen piirin työturvallisuuskilpailussa palkittiin joulukuun alussa konsernisarjassa Skanska Talonrakennus Oy Itä-Suomi sekä pienten ja keskisuurten yritysten sarjassa Rakennusliike Lapti Oy.

RT Itä-Suomen aluepäällikkö Kimmo Anttosen mukaan tasaisen kärjen taso on hyvä kummassakin sarjassa, mutta hajontaa on yritysten kesken sekä sisällä työmaiden välillä. Heikoimmin menestyneillä on vielä paljon parantamista. Kokonaiskuva ja myös työtapaturmatilastot kertovat itäsuomalaisten rakennustyömaiden työturvallisuuden kohentuneen tällä vuosikymmenellä; tosin kuluvana vuonna myönteinen kehitys on hidastunut.

Kilpailussa painotettiin työmaiden turvallisuusjohtamista eli työnjohdon ja mestarien toimintaa: suunnittelua, säännöllisiä viikkopalavereja, ohjeistusta, tiedottamista sekä valvontaa. Arviointikriteerejä oli 12. Turvallisuusjohtamisen painoarvo on pisteytyksessä 40 prosenttia ja TR-mittauksen osuus 60 prosenttia. TR-mittauksessa mukana on muun muassa työmaan järjestys, siisteys, työskentelytavat ja suojaimet.

Kilpailuun osallistuneiden 60 itäsuomalaisen järjestäytyneen rakennusyrityksen tapaturmataajuus miljoonaa työtuntia kohti on keskiarvona 17,5. Järjestäytymättömillä yrityksillä se jää noin 30:een. Parantamista on erityisesti aliurakoitsijoiden ja pienten muun muassa omakotityömailla toimivien rakentajien työturvallisuudessa. Itä-Suomen alueella Skanska Talonrakennus Oy:n tapaturmataajuus on 6. 

 

Rakennusteollisuus Itä-Suomen piirin työturvallisuuskilpailu 2015:

Konsernisarjan parhaat

  1. Skanska Talonrakennus Oy Itä-Suomi
  2. NCC Rakennus Oy

Pk-yrityssarjan parhaat

  1. Rakennusliike Lapti Oy
  2. Rakennusliike Kuoma Oy
  3. Kesälahden Rakennus Oy

 

Kuvassa kilpailun sarjavoittajat: vasemmalla Rakennusliike Lapti nja oikealla Skanska Talonrakennus Oy Itä-Suomen yksikön henkilöstöä.

Kuva ja lähde: Talonrakennusteollisuus ry/Itä-Suomi

 

Mitä mieltä? Kommentoi!

Täytä kaikki kentät. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tilaa uutiskirje