Lyhyet

Työsyrjintä terveydentilan vuoksi toi sakot

| Teksti: Sanna Alajoki

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi kesäkuun alussa työnantajan edustajana toimineen yrityksen toimitusjohtajan 30 päiväsakkoon työsyrjintärikoksesta.

Työntekijä oli jäänyt sairauslomalle ja toimittanut muiden henkilöiden välityksellä todistukset poissaolostaan. Työnantaja lopetti työntekijää kuulematta työsuhteen vedoten siihen, että työntekijä oli laiminlyönyt tiedotusvelvollisuuden sairauspoissaolostaan.

Käräjäoikeus katsoi, että päättämällä asianomistajan työsuhteen työnantajan edustaja oli asettanut työntekijän terveydentilan perusteella epäedulliseen asemaan, vaikka tämä oli ilmoittanut sairauslomistaan työnantajalleen.

Käräjäoikeus katsoi, että työsuhteen purkamisen tosiasiallisen syyn on täytynyt liittyä työntekijän henkilöön ja tilanteeseen. Käräjäoikeuden mukaan ei ollut jäänyt epäilyä siitä, etteikö työsuhteen päättämisen pääasiallisin peruste ollut ollut se, että asianomistajaa ei enää pidetty sopivana työntekijänä. Työnantajan edustaja ei ollut pyrkinyt selvittämään työkyvyn mahdollista alentumista tai osoittanut, että työntekijän työsuhteen päättämiselle terveydentilan perusteella olisi ollut jokin painava ja hyväksyttävä syy.

(Lähteenä Etelä-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueen tiedote.)

Mitä mieltä? Kommentoi!

Täytä kaikki kentät. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tilaa uutiskirje