Työelämä

Etätyötä tekevä, muista verovähennykset!

Jos työhösi liittyy huomattavasti kotona tehtävää työtä, voit vähentää verotuksessasi työhuoneesta johtuvia kuluja. Kaavamainen työhuonevähennys kattaa työhuoneen hoitovastikkeen tai vuokran, kalusteet, valon, sähkön, lämmön ja siivouksen.

| Teksti: Kirsi Väisänen | Kuva: Shutterstock

Työhuonevähennys vuonna 2020 on 900 euroa, kun etätyöpäiviä on yli puolet kaikista työpäivistä. Jos etätyöpäivien määrä jää alle sen, vähennys on 450 euroa.

Työhuonevähennys kuuluu tulonhankkimisvähennykseen, jonka verottaja tekee kaikille palkkatuloja saaville automaattisesti 750 euron osalta. Jos etätyöpäiviä ei kerry 50 prosenttia työajasta, eivätkä muut vähennyskelpoiset kulut esimerkiksi työkaluista, tietokoneista tai koulutusmenoista ylitä kolmeasataa euroa, kuluja ei kannata ilmoittaa.

Toiko koronavuosi kalustekuluja?

Koronavuonna kuluja saattoi syntyä runsaasti etätyöhuoneen varustelusta. Silloin voit myös vaatia kaavamaisen työhuonevähennyksen sijaan vähennyksen työhuoneesta aiheutuneista todellisista kuluista.  Jos kuluihin lasketaan esimerkiksi vuokra, lämmitys ja valaistus, tulonhankkimiskäytössä olevan huoneen osuus lasketaan koko asunnon kuluista pinta-alojen suhteessa. Todellisista kuluista on pyydettäessä esitettävä selvitys ja tositteet.

Esitäytetyn veroilmoituksen saat maalis-huhtikuussa, ja korjaukset veroilmoitukseen on tehtävä toukokuuhun mennessä.

Saat henkilöasiakkaan esitäytetyn veroilmoituksen maalis-huhtikuussa 2021. Jos veroilmoituksessasi ei ole korjattavaa, sinun ei tarvitse tehdä mitään.

Jos korjaat ilmoitusta, määräpäivä on joko 4.5., 11.5. tai 18.5.2021. Päivän näet omasta veroilmoituksestasi ja OmaVerosta.

 

Lisätietoa: vero.fi

Lue myös: Millaiset tapaturmat korvataan etätyössä?

Mitä mieltä? Kommentoi!

Täytä kaikki kentät. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tilaa uutiskirje