Työelämä

Kattava keittiöiden siivous- ja hygieniaopas ilmestynyt

| Teksti: Kirsi Väisänen

Keittiön puhtaus on tärkeä osa ammattitaitoa. Keittiöiden puhtauden perusta on toimiva siivoussuunnitelma, jonka keittiöissä työskentelevät tuntevat ja jota he myös noudattavat.

Keittiöiden siivous- ja hygieniaopas esittelee ammattikeittiöiden ja tarjoilutilojen hygieniavaatimukset ja tarkastelee Oiva-järjestelmää ja omavalvonnan merkitystä keittiöiden kannalta. Oppaassa on perusteelliset luvut keittiön siivouksesta, siivousmenetelmistä ja -välineistä, astiahuollon hygieniasta sekä pintapuhtauden laadunvalvonnasta. Opas käsittelee myös keittiöiden jätehuoltoa ja tuhoeläintorjuntaa.

Opas on suunnattu kaikille ammattikeittiöissä työskenteleville, keittiöhygieniasta ja -siivouksesta vastaaville sekä alan opettajille, opiskelijoille, asiantuntijoille ja elintarvikevalvontaviranomaisille.
Ammattikeittiöihin kuuluvat koulujen, päiväkotien, hoivalaitosten tai erilaisten ravitsemusliikkeiden, esimerkiksi ravintoloiden, pikaruokapaikkojen ja kahviloiden keittiöt. Ammattikeittiöt opas luokittelee valmistustavan mukaan keskus-, valmistus-, komponentti-, kuumennus- ja jakelukeittiöksi.

Opas kuuluu kustantajan Hygieniaoppaiden sarjaan. Aiemmin ovat ilmestyneet Hygieniaopas, Pintahygieniaopas ja Uimahallien ja kosteiden tilojen hygieniaopas.

Marita Koskinen, Leila Kakko, Tapio Välikylä (toim.), Suomen Ympäristö- ja Terveysalan Kustannus Oy, 64 s. 24 €
Kirjan tilaukset: tilaukset@ymparistojaterveys.fi

Kuva: Pixabay

Kommentit

  1. Loistavaa, että kyseinen teos on saatu! Tärkeä ja tarpeellinen jokaiseen keittiöön.

Mitä mieltä? Kommentoi!

Täytä kaikki kentät. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tilaa uutiskirje