Lyhyet

Kattosaneerausyhtiö laiminlöi putoamissuojauksen ja sai 15 000 euron yhteisösakon

| Teksti: Helinä Kujala

Kattosaneerausyhtiön kahdella työmaalla oli puutteita putoamissuojauksissa, mikä tuli ilmi työsuojelutarkastuksissa. Pirkanmaan käräjäoikeus on tuominnut valtakunnallisesti toimivan yhtiön 15 000 euron yhteisösakkoon työturvallisuusrikoksesta.

Toisella työmaalla omakotitalon päätyräystäiltä ja autotalliosan ympäriltä puuttuivat suojakaiteet, samoin toisen omakotitalotyömaan päädyistä. Kummassakaan kohteessa työntekijöillä ei ollut käytössä turvavaljaita tai -köysiä. Käräjäoikeus katsoi puutteiden osoittaneen, että yritys on laiminlyönyt työturvallisuudesta huolehtimista ja rikkonut rakennusturvallisuusasetuksen säännöksiä.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto korostaa, että korkealla tehtävässä työssä putoamissuojaus on ensisijaisesti toteutettava esimerkiksi suojakaitein, suojaverkoin tai muiden rakenteisiin kiinnitettävien suojarakenteiden tai henkilönostimien avulla. Jos tämä ei työn luonteen vuoksi ole mahdollista, on käytettävä tarkoitukseen soveltuvaa valjastyyppistä henkilönsuojainta köysineen.

Lähde: Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueen tiedote 29.11.2019

Mitä mieltä? Kommentoi!

Täytä kaikki kentät. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tilaa uutiskirje