Lyhyet

Kemian suurtapahtuma pohtii työturvallisuutta

| Teksti: Kirsi Väisänen

Kahden vuoden välein järjestettävä Suomen kemian alan ykköstapahtuma ChemBio Finland nostaa tällä kertaa esiin muun muassa kemikaaliturvallisuuden, työturvatuotteet ja hyvät työasennot.

Mitä vaaroja palavissa kemikaaleissa on? Kuinka käsitellä niitä turvallisesti? Kysymyksiä havainnollistavat demonstraatiot kuuluvat vuoden 2019 ChemBio Finland -tapahtuman ohjelmaan.

Työturvallisuus kulkee punaisena lankana tietoiskuissa, joita on tarjolla kemian alan koulutus- ja näyttelykokonaisuuden esiintymislavalla.

Puolituntisissa puheenvuoroissa kerrotaan muun muassa siitä, kuinka kemikaalitiedosta edetään haittojen hallintaan ja otetaan haltuun riskinarvioinnin perusteet. Vaarojen tuntemus on lähtökohta työntekijöiden suojelemiselle, kemian asiantuntijat muistuttavat.

Fysioterapeutti Maija Korpi puhuu siitä, miten työasento vaikuttaa ihmisen elimistöön ja sen toimintaan – ja ehkä jopa työuran pituuteen. Korpi antaa myös ohjeita ergonomiseen istumiseen.

Työterveyslaitoksen kehittämispäällikkö Miia Vahlsten opastaa hakemaan työturvallisuusvinkkejä verkosta, ja ajankohtaiset työturvatuotteet esitellään lyhyissä ”muotinäytöksissä”.

Tapahtuman aiheisiin kuuluvat myös esimerkiksi kemikaalit sisäilmassa, öljyisen maan puhdistaminen sekä vaarallisten jätteiden käsittely kiertotalouden pelisääntöjen mukaisesti.

ChemBio Finland 2019 -tapahtuma järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 27.–28. maaliskuuta.

Mitä mieltä? Kommentoi!

Täytä kaikki kentät. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tilaa uutiskirje