Lyhyet

Lakimuutos tarkentaa lisääntymiselle vaarallisten altisteiden hallintaa

| Teksti: Helinä Kujala

Lisääntymiselle vaarallisia altisteita koskevat lainsäädännön muutokset ovat tuoneet uusia velvollisuuksia työnantajille. Työnantajan on arvioitava työntekijöiden altistuminen ja minimoida siihen liittyvät terveysriskit.

Vastedes työnantajan täytyy pitää luetteloa myös lisääntymiselle vaarallisille tekijöille altistuvista työntekijöistä. Jo ennestään työnantaja on ollut velvollinen pitämään luetteloa työntekijöistä, jotka altistuvat syöpäsairauden vaaraa aiheuttaville sekä perimää vaurioittaville tekijöille.

Lisäksi työnantajan pitää selvittää, käytetäänkö työpaikalla lisääntymiselle vaarallisia aineita tai syntyykö työpaikalla lisääntymiselle vaarallisia altisteita syöpäsairauden vaaraa aiheuttavien ja perimää vaurioittavien tekijöiden lisäksi. Altisteiden syntyminen täytyy estää tai pyrkiä korvaamaan vähemmän vaarallisilla aineilla.

Työnantajan tulee päivittää riskinarvioinnit hankittujen tietojen pohjalta. Työsuojeluviranomaiset valvovat, että riskienarvioinnit on tehty asianmukaisesti.

Lisääntymiselle vaarallisia altisteita koskevat muutokset tulivat voimaan huhtikuun alusta. Lisätietoja lisääntymiselle vaarallisista aineista saa Työterveyslaitoksen verkkosivuilta.

Mitä mieltä? Kommentoi!

Täytä kaikki kentät. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tilaa uutiskirje