Työhyvinvointi

Puutarhassa Satu Leskinen-Hyppönen voi ajatella vain kukkia

| Teksti: Milka Mantsinen | Kuva: Satu Leskinen-Hyppönen

Tykkään olla luonnossa ja pidän kaikesta kauniista. Puutarhassa voin tehdä ruumiillista työtä ja nähdä sen tulokset, kertoo Kukkaiselämää-blogia kirjoittava Satu Leskinen-Hyppönen.

Satu Leskinen-Hyppönen rentoutuu ja virkistyy omassa puutarhassaan, joka kukkii toukokuusta syyskuuhun.
– Istutusten suunnittelu on luovaa puuhaa. Se on kuin maalaamista, värien ja muotojen yhdistelyä. Minusta on mukavaa, että linnut, oravat ja perhoset viihtyvät pihallamme. Saatan katsella puutarhaa pitkät tovit ikkunasta ja usein saan uusia ideoita siinä samalla.

LESKINEN-HYPPÖNEN KASVATTAA myös hyötykasveja, mutta kukat ovat hänen juttunsa.
– Puutarhahommissa ei tule mietittyä juuri muuta kuin kukkia. Mieli virkistyy, ja illalla on ihana rojahtaa petiin väsyneenä, kun päivän puuhastelu pihalla tuntuu koko kropassa.
Kiehtovinta on nähdä omien ajatusten ja tekojen toteutuminen. Lopputulos voi olla yllätys.
– Joka kevät on arvoitus, mitä nousee ja mitä talvi on vienyt mennessään. Kevät on parasta aikaa, kun linnut laulavat ja puutarhassa putkahtaa joka päivä jotain uutta kukkaan. Kesä on ihana, mutta syksyn kosteus ei tee hyvää reumalleni, hän kertoo.

PARIKYMMENTÄ VUOTTA SITTEN alkanut harrastus sai uuden ulottuvuuden, kun Leskinen-Hyppönen asui viitisen vuotta sitten vuorotteluvapaalla kerrostalossa Helsingin keskustassa.
– Tajusin, miten paljon kaipaan puutarhaa. Kun palasin Lappeenrantaan, mylläsin pihan perheen avustuksella ihan uusiksi. Olin lukenut puutarhalehtiä ja blogeja koko pitkän talven, hän kertoo.
– Bloggaaminen on tuonut todella kivan lisän puutarhaharrastukseen. Saan ideoita ja neuvoja muilta bloggareilta, ja on hauska vaihtaa ajatuksia samanhenkisten ihmisten kanssa.

PARINA VIIME TALVENA Leskinen-Hyppönen on harrastanut ompelua. Hän haluaa oppia tekemään itselleen oman mielensä mukaisia vaatteita.
Talviharrastukset ovat viime vu-sina jääneet ompeluun, sillä pari syksyä ja talvea on mennyt reumaa parannellessa. Jalkani on tulehtunut parina perättäisenä kesänä, hän kertoo.

AMMATIKSEEN Leskinen-Hyppönen opettaa ruotsia yläkoulussa. Työ teinien parissa pitää virkeänä.
– Tykkään nuorista ja työstäni. Kahta samanlaista päivää ei ole. Työni on hyvin sosiaalista, joten välillä on mukava olla hissukseen koiran kanssa pihatöissä raikkaassa ulkoilmassa.
Jos hän ei hoitaisi puutarhaa, hän luultavasti ulkoilisi koiran kanssa metsässä ja menisi taidekursseille.
Hyvinvoinnin ja jaksamisen kannalta perhe on tärkeä, samoin lemmikkikoira Mikki.
– Vapaalla tykkään hiljentyä ja touhuta pihalla. Tietysti myös bloggailen ja olen sitä kautta vuorovaikutuksessa ihmisten kanssa.

 

Satu Leskinen-Hyppönen

  • 49-vuotias opettaja.
  • Asuu Lappeenrannassa.
  • Perheeseen kuuluvat aviomiehen lisäksi 16-vuotiaat kaksoset, tyttö ja poika, sekä Mikki-koira.

Satu Leskinen-Hyppösen blogi:
www.kukkaiselamaa.fi
www.youtube.com > Satu Kukkaiselämää

Vapaalla-juttusarjaan kuuluva haastattelu on julkaistu Työ Terveys Turvallisuus -lehdessä 3/2017.

Mitä mieltä? Kommentoi!

Täytä kaikki kentät. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tilaa uutiskirje