Työturvallisuus

Teollisuuden työturvallisuuskoulutus sai standardin

| Teksti: Kirsi Väisänen | Kuva: Shutterstock

Uusi standardi PSK 6803 Työturvallisuus. Työturvallisuuden peruskoulutus yhdenmukaistaa teollisuuden yleistä työturvallisuuskoulutusta. Standardi määrittää sekä tietosisällön että koulutuksen toteutuksen vaatimukset.

Peruskoulutus sisältää työturvallisuuden perustiedot, jotka kaikkien teollisuuden tuotantolaitoksella tai työmaalla työskentelevien tulisi hallita. Tarkoituksena on antaa koulutettaville sellainen tietämys, että työtä voi tehdä turvallisesti osaamistaan kehittäen. Standardin mukainen koulutus ei korvaa työpaikkakohtaista perehdytystä.

Koulutuksen suunnittelun lisäksi standardia voidaan käyttää eri toimijoiden, myös kansainvälisten, työturvallisuuskoulutusten vertailuun.

Standardisointityö käynnistettiin vuonna 2021. Standardin laadinnasta on vastannut työryhmä, jossa on mukana tuotannon, suunnittelun, koulutuksen, konsultoinnin sekä tarkastuksen edustajia.

Jatkoaskeleena työryhmä on luomassa standardia PSK 6804 työturvallisuuden syventävälle peruskoulutukselle, jonka koulutussisältö on suunnattu esimerkiksi työlupien myöntäjille, vastuullisille esihenkilöille ja muille työnantajan edustajille.

Lisätietoja:

Jukka Koistinen, PSK Standardisointi
psk@psk-standardisointi.fi

Mitä mieltä? Kommentoi!

Täytä kaikki kentät. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tilaa uutiskirje