Lyhyet

Työnantaja, näin tavoitat nuoret osaajat

| Teksti: Sanna Alajoki

TTT-lehden 4/2016 kannessa ovat Jarno Reinikainen ja hänen esimiehensä Maria Haavisto ABB:ltä Vaasasta.

Joillakin työnantajilla, kuten ABB:llä, on omat valmennusohjelmansa, joihin nuoret napataan jo opintojen aikana kasvamaan ja oppimaan talon tavoille. Myös kesätöissä nuorelle syntyy mielikuva, kiinnostaako sama työnantaja valmistumisen jälkeen.

Tässä tänä kesänä markkinointiharjoittelijana ABB:llä olleen Jarno Reinikaisen vinkin työpaikoille, jotka haluavat tavoittaa nuoret osaajat:

1 Satsaa näkyvyyteen sosiaalisessa mediassa. Otaselvää, mitä sosiaalisen median palveluja alan opiskelijat käyttävät yleisimmin. Mene mukaan, osallistu keskusteluihin ja mainosta yritystäsi ja osaamistasi.

2 Ole reilu. Nuorten elämään kuuluu paljon muutakin kuin työ. Reilu työnantaja ymmärtää harrastusten tai opintojen olevan nuorelle tärkeitä ja joustaa tarvittaessa.

3 Kuuntele ja arvosta nuoren mielipiteitä ja osaamista. Nuoret haluavat antaa palautetta ja osallistua keskusteluihin. Heillä on tietoa alan tuoreimmista tutkimuksista ja toimintatavoista. Heidän avullaan voit kehittää yrityksesi toimintaa.

4 Tarjoa mahdollisuuksia. Moni nuori unelmoi matkustamisesta ja puhuu sujuvasti useita kieliä. Tarjoa tilaisuuksia verkostoitua, kehittyä ammatillisesti ja luoda kansainvälisiä yhteyksiä.

5 Näytä esimerkkiä. Paras esimies johdattaa omalla esimerkillään ja näyttää kädestä pitäen. Pyri olemaan kärsivällinen ja helposti lähestyttävä – nuorella voi olla paljon kysymyksiä.

Vinkit ovat poiminta toimittaja Maija Puskan artikkelista Katse eteenpäin, joka on julkaistu Työ Terveys Turvallisuus -lehdessä 4/2016.

Mitä mieltä? Kommentoi!

Täytä kaikki kentät. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tilaa uutiskirje