Lyhyet

Työsuojelupäälliköt on nyt Finnsafe

| Teksti: Kirsi Väisänen

Työsuojelupäälliköt ry on muuttanut nimensä Finnsafe ry:ksi. Jo useamman vuoden käytössä ollut nimi Finnsafe hyväksyttiin Patentti- ja rekisterihallituksessa maaliskuun alussa.

– Uusi nimi kuvaa paremmin sitä, että kuka tahansa työnantajan nimeämä turvallisuusasioiden kehittäjä voi olla jäsen, kertoo yhdistyksen varapuheenjohtaja Antti Leino, joka on ollut mukana yhdistyksen toiminnassa vuodesta 2004. Leino työskentelee Skanskan Suomen toiminnoissa ja johtaa siellä rakennustöiden turvallisuuden ja terveellisyyden kehittämistä.

– Mukanaolo yhdistyksen toiminnassa on kehittänyt ammatillisesti, lisännyt ymmärrystä eri toimialoilta ja tuonut kontakteja tutkimusmaailmaan ja viranomaisiin.

Leino kannustaakin työturvallisuuden ja työhyvinvoinnin ammattilaisia mukaan toimintaan.

– Asiantuntija on pääsääntöisesti yksin tehtävässään työpaikalla. Jakamalla itse osaamistaan saa myös paljon itse. Yhdistys tarjoaa samanhenkisten ja samojen asioiden kanssa työskentelevien ihmisten verkoston. Yhdistystoiminta on hyvää vastapainoa perusarkeen ja on myös hauskaa. Se on tuonut mielenkiintoisia tuttavuuksia ja hyviä keskusteluja.
Työsuojelupäälliköt ry perustettiin vuonna 1970 edistämään työturvallisuusalan kysymyksiä.

Henkilöjäseniä on tällä hetkellä reilut 500. Kannatusjäseniä ovat keskeiset työsuojelualan yritykset. Niitä mukana on kolmisenkymmentä.

Finnsafe järjestää erilaisia koulutuksia ja yritysvierailuja. Perinteisesti maaliskuussa toteutetaan Työterveys- ja turvallisuusalan koulutuspäivät yhteistyössä työterveyshoitajien, työterveyslääkäreiden, työhygieenikkojen ja työfysioterapeuttien kanssa. Loppuvuonna järjestetään yhdistyksen koulutuspäivät, joihin osallistuu myös lukuisia työsuojelualan yrityksiä.

Mitä mieltä? Kommentoi!

Täytä kaikki kentät. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tilaa uutiskirje