Lyhyet

Työtapaturmasta ilmoittamatta jättäminen johti sakkoihin

| Teksti: Helinä Kujala

Putkiasennusyrityksen työntekijä oli loukkaantunut pudottuaan tikkailta työkohteessa Varkaudessa viime kesänä. Hänen esimiehensä ei ollut ilmoittanut tapaturmasta poliisille eikä työsuojeluviranomaiselle, vaan ainoastaan vakuutusyhtiölle. Itä-Suomen syyttäjävirasto tuomitsi yhtiön omistajajohtajalle kymmenen päiväsakkoa tapaturman ilmoittamatta jättämisestä.

Ylitarkastaja Sampo Pelkonen Itä-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueelta huomauttaa, että työnantajalla on velvollisuus ilmoittaa poliisille ja työsuojeluviranomaiselle kaikista työtapaturmista, joiden seurauksena työntekijälle on aiheutunut kuolema tai vaikea vamma. Vaikea vamma voi lievimmillään olla esimerkiksi sormen vaurioituminen niin, että se jää jäykäksi.

Ilmoitus tulee tehdä viipymättä, jotta poliisi ja työsuojeluviranomainen pääsevät näkemään tapaturman sattumisolosuhteet tuoreeltaan ja tutkinnassa voidaan löytää keinot vastaavien tapaturmien ehkäisemiseksi. Vakuutusyhtiölle ilmoittaminen ei riitä, koska poliisi ja työsuojeluviranomainen eivät sitä kautta saa tietoa työtapaturmasta.

(Lähteenä Aluehallintoviraston Itä-Suomen vastuualueen tiedote.)

Mitä mieltä? Kommentoi!

Täytä kaikki kentät. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tilaa uutiskirje