Työhyvinvointi

12. tammikuuta kello 12.00 julistetaan työn iloa koko vuodeksi!

| Teksti: Sanna Alajoki

Työnilonjulistus kajautetaan Tampereelta tänä vuonna 11. kerran, nyt teemalla Ytimessä yhteisö. Julistuksella halutaan kannustaa suomalaisia työpaikkoja työhyvinvoinnin kehittämiseen ja yhteisöllisyyteen.

– Ihmisellä on luontainen tarve kokea olevansa arvostettu yhteisön jäsen. Tarpeen täyttymistä edistävät osallistumis- ja vaikutusmahdollisuuksien lisääminen, omien ennakkoluulojen kyseenalaistaminen ja keskinäisen vuorovaikutuksen parantaminen, sanoo dosentti Marja-Liisa Manka.

– Yhteishengen rakentamisen perusaineksiksi ja toisista huolehtimisen keinoiksi riittävät arkiset taidot: tervehtiminen, silmiin katsominen ja hymyily, Manka sanoo.

Työnilonjulistuksen järjestää Tampereen yliopiston työhyvinvoinnin tutkimusryhmä.

Tutkimusjohtaja Kirsi Heikkilä-Tammi ehdottaa, että työpaikoilla kokoonnutaan yhdessä kuuntelemaan julistusta torstaina 12. tammikuuta kello 12.00. Se onnistuu nyt ensimmäisen kerran webinaarina ja kestää noin 20 minuuttia.

– Haastamme jokaisen jakamaan käytännöllisiä vinkkejä yhteisöllisyyden edistämiseen työpaikalla. Jaa omat vinkkisi #työnilonjulistus-hashtagilla Twitterissä tai Facebook-tapahtumassa ja haasta muita tekemään samoin, Heikkilä-Tammi kannustaa.

Webinaari suorana lähetyksenä 12.1.2017 klo 12.00 alkaen Tampereen yliopiston verkkosivulla.

Webinaaritallenne julkaistaan myöhemmin työhyvinvoinnin tutkimusryhmän sivuilla.

 

Kuva: Thinkstocphotos

Mitä mieltä? Kommentoi!

Täytä kaikki kentät. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tilaa uutiskirje