Lyhyet

Golfkenttien työoloissa on parannettavaa Etelä-Suomessa

Golfkentille tehdyt työsuojelutarkastukset toivat esiin puutteita etenkin työn vaarojen arvioinnissa ja työntekijöiden perehdytyksessä.

| Teksti: Helinä Kujala

Työsuojeluviranomainen tarkasti työoloja yhteensä 37 golfkentällä Etelä-Suomen aluehallintoviraston alueella. Työn vaarojen selvitys ja arviointi olivat jääneet tekemättä 21 kohteessa. Lisäksi kymmenessä kohteessa tarkastaja joutui antamaan toimintaohjeen työntekijöiden perehdytyksen ja opastuksen puutteiden korjaamiseksi.

Golfkentillä työskentelee paljon nuoria työntekijöitä, joten perehdytykseen on syytä kiinnittää erityistä huomiota, muistuttaa ylitarkastaja Sami Kajander Etelä-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueelta.

– Perehdytys edellyttää, että työpaikalla on tunnistettu kaikki työpaikan mahdolliset haitta- ja vaaratekijät. Golfkentillä on sattunut työtapaturmia työvälineiden ja koneiden käytön yhteydessä, muun muassa ruohonleikkurin kanssa, Kajander kertoo.

Itse työvälineistäkin oli huomautettavaa. Koneista tai laitteista saattoivat esimerkiksi puuttua asianmukaiset suojat, eikä niiden työntekijän terveydelle aiheuttamaa vaaraa ollut osattu tunnistaa ja arvioida. Muut puutteet liittyivät muun muassa työpaikan työsuojelun yhteistoimintaan, työterveyshuollon työpaikkaselvityksiin, työtapaturmien torjuntaan sekä kemikaalien säilytykseen ja varastointiin.

 

Lähde: Etelä-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueen tiedote 24.5.2023

Mitä mieltä? Kommentoi!

Täytä kaikki kentät. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tilaa uutiskirje