Tutkimuksessa havaittiin työpaikkaruokailun ja korkeamman sosioekonomisen aseman olevan yhteydessä runsaampaan kasviperäisen ruoan, kuten hedelmien, marjojen ja kasvisten, nauttimiseen. Tällä taas todettiin olevan yhteys parempaan mielenterveyteen. Tuloksissa ei ollut eroja sukupuolten välillä.
Tutkija, FT Elina Mauramo selvitti työpaikkaruokailun, kasviperäisen ruoan käytön ja mielenterveyden välisiä yhteyksiä kunta-alan työntekijöillä.
– Runsaasti kasvikunnan tuotteita sisältävää Välimeren maiden ruokavaliota koskeneissa tutkimuksissa on saatu näyttöä siitä, että tietyt kasviperäisen ravinnon sisältämät ravintoaineet voivat vaikuttaa mielialaan ja mielenterveyteen. Tällaisia vaikutusmekanismeja olisikin kiinnostavaa selvittää tarkemmin myös suomalaisessa työntekijäväestössä, koska mielenterveydellä on suuri merkitys työkyvyn ja työssäjaksamisen kannalta. Olisi tärkeää löytää vaikuttavia keinoja mielenterveyden edistämiseen elintapojen avulla, sanoo Mauramo Tiedon silta -lehdessä.
Mitä mieltä? Kommentoi!