Lyhyet

Kattotuolit putosivat alas – työntekijä loukkaantui

| Teksti: Helinä Kujala

Työntekijä loukkaantui, kun rakennettavana olleen hallin kattotuolit putosivat maahan puutteellisen tuennan vuoksi. Kanta-Hämeen käräjäoikeus on tuominnut rakennusalan yrityksen toimitusjohtajana ja vastaavana työnjohtajana toimineen henkilön 20 päiväsakkoon työturvallisuusrikoksesta.

Tapaturma sattui Forssassa syyskuussa 2018. Kattotuolien asennuksessa sattuneen laskuvirheen vuoksi yksi ylimääräiseksi luultu kattotuoli jouduttiin siirtämään toiseen paikkaan. Kun kattotuolia nostettiin, se osui toisiin kattotuoleihin. Tästä seurasi dominoefekti, joka sai lähes kaikki niistä kaatumaan ja putoamaan maahan.

Käräjäoikeus katsoi, että elementtien asennustyötä oli tehty vastoin työturvallisuusmääräyksiä. Työmaalle ei ollut laadittu elementtien asennussuunnitelmaa, eikä elementtejä ollut tuettu riittävästi.

– Valtioneuvoston asetus rakennustyön turvallisuudesta edellyttää, että elementtirakentamiseen liittyvien suunnitelmien on oltava kirjallisina työmaalla. Asennussuunnitelmassa on esitettävä ohjeet muun muassa elementtien väliaikaisesta tuennasta, muistuttaa työsuojelun lakimies Anu Virkki Etelä-Suomen aluehallintovirastosta.

 

Lähde: Etelä-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueen tiedote 28.10.2020

Mitä mieltä? Kommentoi!

Täytä kaikki kentät. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tilaa uutiskirje