Lyhyet

Kemikaalitehtaan päivämestarille tuomio työturvallisuusrikoksesta

| Teksti: Helinä Kujala

Pirkanmaalla toimivan kemikaaliyhtiön tehtaassa sattui työtapaturma, jossa aliurakoitsijan työntekijä sai polveensa palovamman lattialle vuotaneesta kemikaalista. Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi tehtaan päivämestarin työturvallisuusrikoksesta.

Palovamman saanut työntekijä oli työskennellyt polvi lattiaa vasten lähellä kemikaalipumppua, jonka vuotoriskistä tehtaan päivämestari oli kirjannut häiriöilmoituksen. Päivämestari ei kuitenkaan ollut tiedottanut riskistä aliurakoitsijan edustajalle ja työntekijöille.

Käräjäoikeus katsoi päivämestarin toimineen asiassa huolimattomasti ja rikkoneen siten työturvallisuusmääräyksiä. Se piti asiaa kuitenkin kokonaisuuteena arvioiden vähäisenä eikä tuominnut hänelle rangaistusta.

Työsuojeluviranomainen muistuttaa, että työpaikalla pääasiallista määräysvaltaa käyttävällä työnantajalla on velvollisuus tiedottaa työpaikan vaara- ja haittatekijöistä sekä varmistaa, että ulkopuolinen työnantaja ja tämän työntekijät ovat niistä informoituja. Lisäksi kemikaaliteollisuuden laitoksissa on noudatettava erityistä varovaisuutta nesteiden kanssa eikä altistua niille olettaen, että neste olisi vettä.

 

Lähde: Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueen tiedote 20.4.2022

Mitä mieltä? Kommentoi!

Täytä kaikki kentät. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tilaa uutiskirje