Työelämä

Kunnossa kaiken ikää palkitsi terveysliikunnan edistäjiä

| Teksti: Kirsi Väisänen

Valtakunnallinen terveysliikunnan edistämisohjelma Kunnossa kaiken ikää (KKI) -ohjelma juhlisti 25-vuotista taivaltaan ja palkitsi pitkäaikaisia ja vaikuttavia terveysliikunnan edistäjiä. TTT-lehti on yksi palkituista.

Työikäisiä säännöllisen arkiliikunnan ja terveellisten elämäntapojen pariin kannustava KKI-ohjelma palkitsi Työ Terveys Turvallisuus -lehden pitkäjänteisestä ja monipuolisesta terveysliikuntaa tukevasta uutisoinnista ja taustoittamisesta.

Palkinnon perusteluissa todetaan, että TTT-lehti tavoittaa tuhansia työpaikkoja Suomessa. Lehden jutuissa käsitellään laajasti työpaikkojen turvallisuutta, terveyttä, hyvinvointia ja tulevaisuutta. TTT-lehti on jo vuosien ajan pitänyt vahvasti korkealla terveysliikunnan lippua käsittelemällä jutuissaan monipuolisesti fyysistä kuntoa, arkiliikuntaa, työmatkaliikkumista sekä vireyttä ja jaksamista työpaikkojen ja työntekijöiden näkökulmasta. TTT-lehden rooli viestinviejänä liikkeen lisäämisessä ja työntekijöiden terveyden ja hyvinvoinnin parantamisessa on ollut paitsi merkittävä myös ilahduttavan pitkäjänteinen ja laaja-alainen.

Muita palkittuja olivat tamperelainen urheiluseura Koovee ry, jonka huumorilla höystetty Olkkosen reeniryhmä on jo vuosikymmeniä innostanut miehiä liikkeelle, ja Suomen Apteekkariliitto, joka on tehnyt kaukonäköistä ja innovatiivista yhteistyötä terveysliikunnan edistämiseksi apteekkialalla.

Liikkumisen olosuhteiden edistäjänä palkittiin Oulun yliopiston arkkitehtuurin yksikön yhdyskuntasuunnittelun tutkimusryhmä pitkäaikaisesta ja laadukkaasta työstä liikkumisen olosuhteiden esille nostamisesta yhdyskuntasuunnittelussa ja kaavoituksessa.

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksoten hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen koordinaattori Aija Rautio palkittiin ennakkoluulottomasta ja kunnianhimoisesta työstä terveysliikuntakentällä.

Palkinnot luovuttivat opetus- ja kulttuuriministeriön kansliapäällikkö Anita Lehikoinen ja sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikkö Päivi Sillanaukee KKI-ohjelman 25-vuotisjuhlassa 23. elokuuta 2019 Helsingissä Ostrobotnian juhlasalissa.

KKI-ohjelma on toiminut vuodesta 1995 lähtien opetus- ja kulttuuriministeriön sekä sosiaali- ja terveysministeriön rahoituksella. Ohjelmassa ovat mukana myös liikenne- ja viestintäministeriö, ympäristöministeriö, työ- ja elinkeinoministeriö sekä Metsähallitus. Ohjelman toteutuksesta vastaa Liikunnan ja kansanterveyden edistämissäätiö LIKES.

Lisätietoja
KKI-ohjelma, ohjelmajohtaja Jyrki Komulainen, puh. 0500 542 193, jyrki.komulainen@likes.fi
www.kkiohjelma.fi

 

Kuva: Palkinnon vastaanottivat lehden entinen päätoimittaja Merja Karjalainen (vas.) ja nykyinen päätoimittaja Kirsi Väisänen.

Kuva: KKI-ohjelma / Mikko Käkelä

Mitä mieltä? Kommentoi!

Täytä kaikki kentät. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tilaa uutiskirje