Liikettä niveliin

Lisää energiaa liikkeestä

Reumaliiton Keltaisen nauhan päivä kannustaa aktiiviseen arkeen työssä ja vapaa-ajalla. Liikuntahetki virkistää kehoa ja mieltä. Mallia näyttää Satu Silvo.

| Teksti: Kirsi Kaipainen-Pyykkö | Kuva: Kimmo Brandt, Compic Photos Oy

Liikuntahetki kannattaa pitää aina, kun mahdollista. Tee kuitenkin liikkeet vähintään kaksi kertaa viikossa.

Liikkeet voi tehdä istuen tai seisten. Pyri pitämään kyynärpäät lievästi koukistettuina, ranteet suorina ja hartiat alhaalla.

Kuuntele kehoasi, ja tee liikkeet itsellesi sopivaan tahtiin. Tahti voi olla rauhallinen tai niin reipas, että hengästyt. Tee liikkeitä 8–15 toistoa, 2–3 kierrosta.

Tähti

Ota ote kuminauhasta molemmilla käsillä ja nosta kädet suorina ylös. Kallistu sivulle, vastakkainen jalka irtoaa maasta. Pidä kyljet pitkinä. Palauta liike keskiasentoon ja laske kädet alas. Toista toisella puolella.

Punnerrus

Aseta kuminauha kainaloiden alta selän taakse, lapojen korkeudelle. Ojenna kädet suoriksi, kuin punnertaisit seisten. Palauta liike rauhallisesti lähtöasentoon.

Sivutaivutus ja käden ojennus

Pidä kuminauha selän takana. Taivuta ylävartaloa sivulle ja ojenna toinen käsi ylös vartalon jatkeeksi. Hae venytyksen tunnetta kylkeen. Palauta liike lähtöasentoon. Toista liike toiselle puolelle.

Ylävartalon kierto

Ota leveähkö ote kuminauhasta ja ojenna kädet eteen. Pidä toinen käsi paikoillaan ja vie toinen käsi sivulle kiertäen rintakehää auki. Pyri pitämään lantio paikoillaan. Seuraa katseellasi liikkuvaa kättä. Palauta liike lähtöasentoon. Toista liike toiselle puolelle.

Taivutus eteen

Seiso lantionlevyisessä haara-asennossa. Aseta kuminauha jalkojen alle ja ota kuminauhan molemmista päistä tiukasti kiinni. Kädet ovat suorina vartaloa vasten. Hae hyvä ryhti ja keskivartalon tuki. Vie lantiota taakse ja kallista ylävartaloa hieman eteen kunnes tunnet pienen venytyksen takareisissä. Ojenna itsesi takaisin suoraksi.

Jalan ojennus eteen

Ota kuminauhan molemmista päistä kiinni. Aseta kuminauha toisen jalkaterän alle. Seiso yhdellä jalalla ja koukista ilmassa oleva jalka. Ojenna jalka eteen ja vie takaisin koukkuun.

Halaa itseäsi palkinnoksi

Palkitse lopuksi itsesi halauksella!

Kommentit

  1. Aivan loistavia ohjeita niin töihin taukoliikuntaan kuin kotiinkin.

Mitä mieltä? Kommentoi!

Täytä kaikki kentät. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tilaa uutiskirje