Liikettä niveliin

Keltaisen nauhan päivä liikuttaa

Keltaisen nauhan päivä kannustaa lisäämään liikettä arkeen. Reumaliiton liikunnan ja terveyden asiantuntija Kirsi Kaipainen-Pyykkö antaa vinkit työpäivän tauottamiseen.

| Teksti: Kirsi Kaipainen-Pyykkö | Kuva: Kimmo Brandt / Compic-Photos Oy

Moni tietää, miltä tuntuu, kun on istunut pitkään paikallaan. Jalkoja ja selkää alkaa särkeä. Kudoksiin kohdistuva paine pakottaa vähintäänkin vaihtamaan asentoa. Tämä on yksi osoitus siitä, että tarvitsemme liikettä voidaksemme hyvin.

Hyvinvoinnin pääomaa kannattaa hankkia. Sopikaa työpaikalla tai muussa yhteisössä, että liikkuminen kesken kokouksen on ok. Näytä itse mallia vaikka nousemalla ylös, jotta muiden on helpompi tehdä sama perässä.

Pienistä muutoksista on helpompi pitää kiinni, ja niilläkin on iso vaikutus terveyteen ja hyvinvointiin. Nappaa Keltaisen nauhan päivän vinkit käyttöön arjessasi!


Tauota istumista säännöllisesti. Pallolla istuminen tuo vaihtelua paikallaanoloon ja aktivoi keskivartaloa. Mukaan voi lisätä myös lihaskuntoharjoittelua jumppanauhalla, ota kuvista mallia.


Taukoliikuntaa kannattaa ripotella useaan kohtaan pitkin päivää. Näillä liikkeillä saat vetreyttä ylävartaloon.

 

Portaiden valitseminen hissin sijaan on yksinkertainen tapa lisää liikettä päivään. Jos ylöspäin nouseminen tuntuu alkuun liian rankalta, aloita kulkemalla portaita alaspäin mennessäsi. Jalkojen lihaskuntoa ja liikkuvuutta voit halutessasi harjoittaa myös jumppanauhan avulla.

Hengittämiseen keskittyminen ja venyttely rentouttavat. Kun keho rentoutuu, ajatus kulkee kevyemmin. Venyttele esimerkiksi avaamalla rintakehää kuvan mallin mukaan. Hengitä samalla syvään muutamia kertoja.

Keltaisen päivän jumppaaja Kirsi Kaipainen-Pyykkö on Reumaliiton liikunnan ja terveyden asiantuntija.

Mitä mieltä? Kommentoi!

Täytä kaikki kentät. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tilaa uutiskirje