Työturvallisuus

Työvuorossa: Psykososiaalinen kuormitus puhuttaa hoivakodeissakin

TILAAJILLE
Lähihoitaja, työsuojeluvaltuutettu Mikko Weckströmin aamupäivä kului viestien ja puheluiden parissa ja iltapäivä työpaikkaselvitystä tehdessä. Yksi ajankohtaisista asioista on psykososiaalinen kuormitus, jonka vähentämiseen etsitään ratkaisuja myös hoivakodeissa.

| Teksti: Helinä Kujala | Kuva: Helinä Kujala
TILAAJILLE Lähihoitaja, työsuojeluvaltuutettu Mikko Weckströmin aamupäivä kului viestien ja puheluiden parissa ja iltapäivä työpaikkaselvitystä tehdessä. Yksi ajankohtaisista asioista on psykososiaalinen kuormitus, jonka vähentämiseen etsitään ratkaisuja myös hoivakodeissa.

Tämä sisältö vaatii tilauksen. Kirjaudu sisään jos olet tilaaja.

Kuka?

Mikko Weckström, 45, työskentelee työsuojeluvaltuutettuna Esperi Care Oy:n läntisellä alueella, johon kuuluu 35 asumispalveluyksikköä. Valtuutetun tehtävä vie kolme päivää viikossa, ja kahtena päivänä hän työskentelee lähihoitajana ikäihmisten Esperi Hoivakoti Viljaskassa Paimiossa.

Aikoinaan rakennusalalla toiminut ja sittemmin lähihoitajaksi kouluttautunut Weckström on työskennellyt hoitoalalla noin 15 vuotta ja nykyisessä hoivakodissa 7 vuotta. Työsuojelutehtävässä on menossa neljäs vuosi.

Mitä mieltä? Kommentoi!

Täytä kaikki kentät. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tilaa uutiskirje