Lyhyet

Taitavimmat postinkuljettajat Suomesta

| Teksti: Sanna Alajoki

Heikki Toikkanen ja Päivi Blom ajoivat Postin ja kansainvälisen postijärjestön IPC Drivers’ Challenge -ajotapakisan voittajiksi Ivalossa.

Kansainvälisessä ajotapakisassa eri maiden postityöntekijät kilpailivat taloudellisen ja turvallisen ajotavan mestaruudesta. Lisäksi kilpailussa kiinnitettiin huomiota tekniseen ajotaitoon sekä Suomen Lapin talviolosuhteisiin. Hopeasijalle tulivat irlantilaiset Tadgh Linehan ja Tommy Dempsey ja pronssille espanjalaiset Andres Rojas Ruiz ja Santiago Munoz.

Taitoradalla mitattiin kilpailijoiden auton käsittelytaitoa. Testiradalla kilpailijat muun muassa pujottelivat keilaradalla, tekivät taskuparkin ja peruuttivat merkkikeppien välistä.  Ekoradalla seurattiin taloudellista ajotapaa 15 kilometrin lenkillä. Ajoreitillä jaettiin kirjeitä postilaatikoihin ja luovutettiin paketti asiakkaalle.

− Samaan aikaan, kun autoja kehitetään ympäristöystävällisemmiksi, on kuljettajan ajotavalla – jokaisella kisaan osallistuneella ja meillä kaikilla – vähintään yhtä suuri merkitys, sanoo Postin toimitusjohtaja Heikki Malinen.

Ivalossa kilpailivat:

bpost – Belgia: Kristof Kesteloot (kuljettaja) ja Hilde Descheemaeker
Correos – Espanja, Andres Rojas Ruiz (kuljettaja) ja Santiago Munoz
CTT Correios – Portugali, Abra úl (kuljettaja) ja Silva Célio
Posten Norge – Norja, Asbj ørn Dørmænen (kuljettaja), Helge Isaksen
PostNord – Ruotsi ja Tanska, Mats Carlsson (kuljettaja) ja Søren Boas
An Post – Irlanti, Tadgh Linehan (kuljettaja) ja, Tommy Dempsey
Posti – Suomi Heikki Toikkanen (kuljettaja) ja Päivi Blom

 

Suomen edustaja, postinjakaja Heikki Toikkanen voitti Nokialla järjestetyn Postin ajotapakisan helmikuussa 2015. Kotimaiseen kisaan valittiin 12 kilpailijaa eri puolilta Suomea hyvän ajotapaindeksin perusteella. Postin jakelu- ja kuljetusajoneuvoissa olevien ajotapaseurantalaitteiden avulla seurataan, miten ajoneuvoja käytetään. Laitteista saatavan tiedon perusteella tavoitellaan entistä parempaa liikenneturvallisuutta ja taloudellisia säästöjä. Laitteet kertovat muun muassa ajoneuvojen nopeuksista, polttoaineen kulutuksesta ja hiilidioksidipäästöjen määristä.

International Post Corporation (IPC) on postialan yhteistyöjärjestö, jolla on 24 jäsenmaata. Järjestö on sitoutunut postialan yhteiseen ympäristöohjelmaan ja sen tavoitteeseen vähentää päästöjä 20 prosenttia vuoteen 2020 mennessä.

IPC on järjestänyt kansainvälisen Drivers’ Challenge’n kahdesti, Ranskassa ja Irlannissa. Edellisellä kerralla kansainvälinen kilpailu järjestettiin Irlannissa.

 

(Lähteenä Postin Media Deskin tiedote.)

Mitä mieltä? Kommentoi!

Täytä kaikki kentät. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tilaa uutiskirje