Lyhyet

Tikkailta putoaminen johti sakkoihin

| Teksti: Helinä Kujala

Rakennusapumies loukkaantui pudottuaan tikkailta uudisasuntojen rakennustyömaalla. Pohjois-Karjalan käräjäoikeus tuomitsi kuopiolaisen rakennusliikkeen vastaavan mestarin 20 päiväsakkoon työturvallisuusrikoksesta ja vammantuottamuksesta.

Rakennusapumies oli saanut vastaavalta työnjohtajalta tehtäväkseen purkaa pois puuosat seinillä olevista aukoista sähkökäyttöisellä puukkosahalla. Hän oli ottanut käyttöönsä alle metrin korkuiset A-tikkaat. Noustuaan tikkaille puukkosaha oli tehnyt takapotkun, minkä seurauksena työntekijä oli pudonnut kyljelleen betonilattialle. Häneltä murtui useita kylkiluita.

Puukkosaha on huomattavan suurta voimaa vaativa työkalu, eivätkä tikkaat sovellu kyseiseen työhön. Työntekijä ei myöskään ollut asettanut tikkaita turvallisesti, koska niiden etuosan jalat olivat kynnyksen päällä ja toiset jalat epätasaisella alustalla.

Työnjohtaja syyllistyi työturvallisuusrikokseen, koska hän ei ollut huolehtinut työalustan turvallisuudesta eikä ohjeistanut työntekijää oikeanlaisen työtason käyttämiseen.

(Lähteenä Itä-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueen tiedote.)

Mitä mieltä? Kommentoi!

Täytä kaikki kentät. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tilaa uutiskirje