Lyhyet

Työntekijät jäivät tuulivoimalan ovikappaleen alle – sakkoja yritykselle ja johdolle

| Teksti: Helinä Kujala

Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus on tuominnut konepajatuotteita valmistavan yritykselle 3 000 euron yhteisösakon työturvallisuusrikoksesta. Lisäksi yrityksen työnjohtaja ja tuotantopäällikkö saivat kumpikin 30 päiväsakkoa työturvallisuusrikoksesta ja vammantuottamuksesta.

Kyse on työtapaturmasta, jossa kaksi työntekijää loukkaantui jäätyään tuulivoimalan ovikappaleen alle. Turma sattui, kun työntekijät olivat työskennelleet ilmaan nostetun ovikappaleen parissa niin, että he olivat osittain sen alla. Nostoruuvit pettivät, ja kappale putosi maahan.

Käräjäoikeus katsoi, että vastaajat eivät olleet huolehtineet riittävästi siitä, että työntekijät tuntevat raskaisiin nostoihin liittyvät turvalliset työtavat. He eivät myöskään olleet puuttuneet vaarallisiin työtapoihin eivätkä huolehtineet siitä, että nostoapuvälineet sopivat tarkoitukseen.

Sakkojen lisäksi vastaajien on yhteisvastuullisesti maksettava toiselle työntekijälle 7500 euroa viivästyskorkoineen kivusta, särystä ja muusta tilapäisestä haitasta sekä tämän oikeudenkäyntikulut viivästyskorkoineen. Tuomio on lainvoimainen.

 

Lähde: Työsuojeluhallinnon tiedote 15.11.2023

Mitä mieltä? Kommentoi!

Täytä kaikki kentät. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tilaa uutiskirje