Lyhyet

Työntekijöiden mielestä työnantajat eivät tunne alaistensa vahvuuksia

| Teksti: Sanna Alajoki

Suomalaisen Työn Liiton teettämän tutkimuksen mukaan suomalaistyönantajilla on vaikeuksia tunnistaa alaistensa vahvuuksia tarpeeksi hyvin.

Made by Finland -tutkimuksen tulokset ovat työntekijöiden vahvuuksien tunnistamisen karua luettavaa.

Peräti 69 prosenttia tutkimukseen vastanneista koki, että työnantajat eivät tunnista heidän vahvuuksiaan kovin hyvin tai ollenkaan. Vain 31 prosenttia työntekijöistä ajattelee, että vahvuudet tunnistetaan tarkasti tai jokseenkin tarkasti.

”Ihmiset haluavat luontaisesti kokea, että heidän vahvuuksiaan hyödynnetään. Se auttaa heitä ylläpitämään ja kehittämään osaamistaan omassa työssään”, sanoo Suomalaisen Työn Liiton toimitusjohtaja Tero Lausala.

”Tutkimustulos onkin tässä valossa huolestuttava ja hieman yllättäväkin, sillä vahvuuksia ja osaamista kyllä löytyy. Niihin suomalaisen työn menestys nojaa ja ne ovat kansainvälisestikin tunnustettuja.”

Erityisen aliarvostetuiksi itsensä tunsivat ylemmät toimihenkilöt ja asiantuntijat. Heistä peräti 82 prosenttia kokee, että heidän vahvuuksiaan ei tunnisteta työnantajien puolelta riittävän hyvin.

Ikäryhmistä huonoimmin tunnistetaan 25–34-vuotiaiden työntekijöiden eli työuransa alussa olevien vahvuudet. Miestyöntekijöiden vahvuudet tunnistetaan karvan verran huonommin kuin naistyöntekijöiden.

Taloustutkimuksen toteuttama kyselytutkimus tehtiin helmikuussa 2017, ja siihen vastasi 2 219 18–79-vuotiasta suomalaista.

Suomalaisen Työn Liiton, sen jäsenten ja yhteistyöorganisaatioiden yhteisessä Made by Finland -kampanjassa on mukana yli 80 yritystä ja organisaatiota.

(Lähteenä Suomalaisen Työn Liiton tiedote.)

Mitä mieltä? Kommentoi!

Täytä kaikki kentät. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tilaa uutiskirje