Lyhyet

Työterveyslaitoksen terveiset uudelle eduskunnalle

| Teksti: Kirsi Väisänen

Työterveyslaitos perää tulevalta eduskunnalta ja hallitukselta työelämän kokonaisvaltaista kehittämistä. Tulevan eduskunnan tehtävänä olisi ratkaista työn murroksen ja digitalisaation tuomia haasteita sekä tuoda keinoja työn ja perheen yhteensovittamiseen.

Vaikka nykyaika on täynnä epävarmuutta tuovia tekijöitä ja muutokset ovat nopeita, Työterveyslaitoksen pääjohtaja Antti Koivula näkee työn murroksen Suomelle hyvänä mahdollisuutena. Suomalaisilla on erityisesti teknologista osaamista ja luottamuksellinen ilmapiiri vie asioita eteenpäin. Keskusteluyhteys on olemassa.

Työterveyslaitoksen tutkimusprofessori Tuomo Alasoini ei usko automaation korvaavan ihmistä. Uudenlaista työtä syntyy, kun kehitetään sekä työtä että osaamista. Tekoäly ja älykkäät robotit luovat mahdollisuuksia kehittää työtä siten, että ihmiset pystyvät keskittymään monipuolisempiin, vaativampiin ja enemmän arvoa luoviin toimintoihin.

– Digiloikka on työelämässä vielä ottamatta. Työn tuottavuuden kehitys on ollut vähäistä 2010-luvulla, 1980-90-luvuilla se oli vielä nopeaa, selvittää Alasoini.

Lisätietoa: Työterveyslaitos 

Mitä mieltä? Kommentoi!

Täytä kaikki kentät. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tilaa uutiskirje