Lyhyet

Valokuva- ja videokilpailu: miltä näyttää työ Helsingissä?

| Teksti: Sanna Alajoki

tk-kuvaMitä työ on? Pitääkö työstä saada palkkaa ja voiko harrastus olla työtä? Onko työ velvollisuus vai voiko se olla leikkiä? Muun muassa näillä kysymyksillä herätellään osallistumaan valokuvaus- ja videokilpailuun, jossa aiheena on työ Helsingissä vuonna 2016.

Kilpailuun toivotaan kuvia ja videoita aidoista tilanteista kaikkina vuorokauden aikoina. Kuvien tulee olla otettuja vuoden 2016 aikana. Perinteisen palkkatyön rinnalla esimerkiksi kotityö, talkootyö, freelancertyö ja itsensä työllistäminen eri tavoin sopivat kuvausaiheiksi.

Valokuvakilpailun ratkaisee tuomaristo, jonka jäsenet ovat apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri, Valokuvataiteen museon intendentti Tiina Rauhala ja Osuuskunta Tradekan edustaja Satu Niemelä. Videot paremmuusjärjestykseen laittavat Helsingin kaupungin asukasyhteistyön ja Työväen Arkiston asiantuntijat. Voittajat julkistetaan Sisun päivänä 28.2.2017.

Kilpailuaika on 1.10.–31.12.2016. Parhaat kuvat ja videot palkitaan rahapalkinnolla.

Kilpailu liittyy Työn kuvia -näyttelyyn kesällä 2017. Näyttely koostuu kilpailukuvien ja -videoiden lisäksi ammattivalokuvaajien kuvasarjoista. Videot tulevat myös Helsinki-kanavan nettisivuille. Työväen Arkisto tallentaa kaikki valokuvat tutkijakäyttöä varten.

Kilpailun toteuttaa Virka-galleria, Helsingin kaupungin asukasyhteistyö/Helsinki-kanava, Työväen Arkisto ja Osuuskunta Tradeka.

Näyttely Työn kuvia on osa Suomen itsenäisyyden 100-vuotisohjelmistoa, ja se on esillä kaupungintalon Virka-galleriassa 7.6. – 1.10.2017.

Lisää tietoa Työn kuvia -kilpailun sivuilta.

Mitä mieltä? Kommentoi!

Täytä kaikki kentät. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tilaa uutiskirje