Lyhyet

Kattotyömaan turvallisuudessa vakavia puutteita – toimitusjohtajalle sakot

| Teksti: Helinä Kujala

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus on tuominnut rakennusyhtiön toimitusjohtajalle yhteensä 15 päiväsakkoa kahdesta työturvallisuusrikoksesta.

Työsuojelutarkastuksessa oli havaittu turvallisuuspuutteita yrityksen kahdella työmaalla. Katoilla ei ollut riittäviä putoamisen estäviä suojarakenteita, eivätkä työntekijät olleet käyttäneet valjaita. Työmaille olikin annettu väliaikaiset käyttökiellot välittömän hengen tai terveyden menettämisen vaaran vuoksi.

Katolle ei myöskään ollut järjestetty turvallista kulkutietä, ja henkilönsuojainten käytössä ja työolojen ja -tapojen valvonnassakin oli ollut puutteita. Toimitusjohtaja ei ollut huolehtinut siitä, että työnjohtajalla olisi ollut riittävästi aikaa kattotyömaan turvallisuudesta huolehtimiseen.

– Jos työnantaja haluaa delegoida työturvallisuusvastuitaan organisaatiossa alaspäin esimerkiksi työnjohtajille, edellyttää vastuun siirtyminen muun muassa sitä, että työnjohtajat tietävät heille kuuluvat työturvallisuusvastuut ja ovat saaneet niihin riittävän ohjeistuksen. Lisäksi heillä on oltava aikaa huolehtia vastuistaan, muistuttaa työsuojelun vastuualueen lakimies Petra Leinonen Etelä-Suomen aluehallintovirastosta.

 

Tiedot perustuvat työsuojeluhallinnon tiedotteeseen (19.4.2024).

Mitä mieltä? Kommentoi!

Täytä kaikki kentät. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tilaa uutiskirje