Lyhyet

Trukkiturmasta sakot sekä yhteisösakko

| Teksti: Sanna Alajoki

Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa käsiteltiin toukokuussa nastolalaisen teollisuuslaitoksen tuotantotiloissa sattunutta työtapaturmaa, jossa trukki ajoi tuotantotyöntekijää päin ja tämä loukkaantui vakavasti.

Työntekijä oli poistumassa työpisteeltään, kun trukki yllättäen ajoi häntä päin. Trukin kuljettaja ei ollut nähnyt työntekijää. Tuotantotiloissa trukkiliikenne ja jalankulkijat kulkivat samaa kulkuväylää pitkin, ja kyseisessä kohdassa näkyvyys oli erityisen huono. Työtapaturman jälkeen yhtiössä toteutettiin mittavia järjestelyjä liikenneturvallisuuden parantamiseksi.

Käräjäoikeus katsoi, että toimitusjohtaja oli työnantajan edustajana laiminlyönyt työpaikan ajo- ja jalankulkuliikenteenn turvalliset järjestelyt. Lisäksi oikeus katsoi, että tuotantotiloissa ei ollut järjestetty jalankulkijoille turvallista liikkumista eikä työntekijöille ollut annettu ohjeita turvallisesta kulkemisesta.

Käräjäoikeus langetti teollisuuslaitoksen toimitusjohtajalle 15 päiväsakkoa. Koska yrityksen johtoon kuuluva henkilö oli ollut osallisena rikoksen teossa, tuomittiin yritykselle 5 000 euron yhteisösakko.

Käräjäoikeus hylkäsi osan syytteistä, jotka koskivat muun muassa vaarojen selvittämistä ja jatkuvaa tarkkailua.

 

(Lähteenä Etelä-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueen tiedote.)

Mitä mieltä? Kommentoi!

Täytä kaikki kentät. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tilaa uutiskirje