Työelämä

Osallistu: kehu kaveria tai työpaikkaasi

| Teksti: Sanna Alajoki

Tampere tarjosi 14. tammikuuta työnilonjulistuksen vuodelle 2016, nyt kymmenennen kerran. Tänä vuonna julistuksen teema kysyy: Työrauha – mahdoton tehtävä?

Julistuksen takana on Tampereen yliopiston Työhyvinvoinnin tutkimus- ja kehittämisryhmä, joka toivoo yhä useampien työpaikkojen innostuvan kehittämään työhyvinvointia. Tilaisuuden materiaali Tampereen yliopiston sivulla.

Mikä sinun työpaikallasi on jo nyt hyvin? Näin TTT-lehden lukijat kertovat:

 • ”Kerrankin olen työssä naisvaltaisessa työpaikassa, jossa on joka päivä hyvä henki ja kertaakaan en ole tämän puolen vuoden aikana törmännyt selän takana pahan puhumiseen!!!” 
 • “Meidän työpaikalla on mahtavia naisia. Taukohuoneessa tulee aina hyvälle mielelle, ja meillä nauretaan paljon. Ja aina tervehditään ja sanotaan hyvät huomenet!”
 • “Yksikössämme pursuaa herisevä nauru kahvihuoneessa. Ilmapiiri on vapaa ja mukaansa tempaava. Eri alojen asiantuntijat, sihteerit, hoitajat, lääkärit ja siistijät istuvat samassa pöydässä ja keskustelevat päivänpolttavista puheenaiheista. Usein huumori kukkii ja nauru herisee.
  Jokainen työntekijä tuntee kuuluvansa työyhteisöön ja tähän porukkaan, jossa saa olla oma itsensä. Persoonalliset ihmiset ja tavat ovat meilläkin edustettuina. Erilaisuus on meillä rikkaus. Emme ole hyvä porukka siksi, että olemme työterveyshuollon ammattilaisia vaan siksi että kunnioitamme toisiamme ja pidämme toisiamme arvokkaina.
  Olen usein ihmetellyt, miten paljon luovuutta mahtuu tähän työyhteisöön. Niin monet lähtevät mukaan yhteisiin “ylimääräisiin” luoviin tilanteisiin. Teimme mm. yhdessä kahvihuoneen seinälle joulumetsän, johon kaikki saivat tuoda jotain omaansa. Meillä on paljon yhdessä tekemisen meininkiä, joka antaa mahdollisuuden luovuudelle ja hyvälle työtoveruudelle!”
 • “Meillä pääsee mahtavasti hyödyntämään liikunta- ja virkistysmahdollisuuksia. Tarjolla on ryhmäliikuntaa, uintia, hiihtoa, luistelua – kaikkea maan ja taivaan väliltä ja mitä vain ehtii harrastamaan. Ja nyt otettiin koko henkilökunnan kanssa käyttöön uusi Happy Healthy People -työhyvinvointikonsepti – saas nähdä, miten virkeitä ja hyväkuntoisia pian ollaankaan 🙂 Vireät terveiset kaikille Vierumäeltä, meillä on mahtava työnantaja!”
 • “Meillä ‘naapuriapu’ toimii: jos on ongelma, niin aivan varmasti löytyy useampikin ihminen, jolta saat avun, neuvoja tai ainakin ohjeen, kuka toinen voisi asiassa auttaa. Näin siis kiireenkin keskellä ja poikki työalojen!”
 • “Toimipaikka on vanha ja ahdas. Palvelua tahdotaan aina vain enemmän, vaikka henkilöstöä ei saada lisää, Mutta työporukka on rautaa, hommat toimii kuin ajatus. Kaikki painavat yhteen ‘hiileen’ ja tukevat toisiaan, jos ‘töppöset’ lipsuu.”
 • “Yhteistyö toimii kuin rasvattu, ja molemmat ovat aina ajallaan töissä. Paperihommat ovat niin tylsiä molemmista välillä. Osaat hommat taidokkaasti, etkä ole hiljainen hissukka.”
 • “Luonnon arvostaminen yhdistää.”

Kehu työpaikkaasi, työkaveriasi tai työnantajaasi! Arvomme taas palkintona suosittuja Positiivareiden Aikuisten värityskirjoja, arvo 14,90 euroa/kappale.

Mitä mieltä? Kommentoi!

Täytä kaikki kentät. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tilaa uutiskirje