Lyhyet

Työntekijän putoamisturma toi isot sakot

| Teksti: Helinä Kujala

Omakotityömaalla sattunut putoamisturma toi rakennusyhtiön toimitusjohtajalle 60 päiväsakon rangaistuksen työturvallisuusrikoksesta. Lisäksi yhtiö tuomittiin 3 000 euron yhteisösakkoon.

Tapaus koskee tapaturmaa, jossa työntekijä putosi 4−5 metrin korkeudesta maahan työskentelytasolta. Hänellä ei ollut yllään turvavaljaita, eikä työtasolla ollut rakenteellista putoamissuojausta. Työntekijä oli ollut nostamassa katolle vanerilevyä yhdessä toimitusjohtajan kanssa, kun hän oli astunut harha-askeleen ja pudotessaan alas osunut vaakatukiputkeen.

Käräjäoikeus katsoi toimitusjohtajan tienneen, etteivät työskentelyolosuhteet vastanneet turvallisuusmääräyksiä. Työntekijät olivat aiemmin huomauttaneet hänelle suojakaiteiden puutteista. Käräjäoikeus totesi, että puutteellisen suojauksen lisäksi 60 senttimetriä leveä työtaso ei ollut riittävän leveä turvalliseen työskentelyyn. Työtasolle ei ollut myöskään askelmallista kulkutietä.

Käräjäoikeuden mukaan toimitusjohtaja oli tietoisesti eikä vain huolimattomuuttaan rikkonut tyturvallisuusmääräyksiä. Siksi sen tuomitsema sakkorangaistus oli tavanomaista kovempi.

 

Lähde: Etelä-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueen tiedote 15.10.2021

Mitä mieltä? Kommentoi!

Täytä kaikki kentät. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tilaa uutiskirje