Uutiskirjeet

Uutiskirje 4/2015

| Teksti: Sanna Alajoki

TTT-lehden uutiskirje 4/2015

TTT-lehden veloitukseton uutiskirje ilmestyy noin 15 kertaa vuodessa, seuraavan kerran viikolla 17.

Työ Terveys Turvallisuus -lehden tämän vuoden toinen numero ilmestyi 24. maaliskuuta. Tässä on muutamia poimintoja TTT 2/2015:n sisällöistä:

Hevimiehen kuntoremontti

Kun hevibändi Turmion Kätilöt kohtasi ravintovalmentajan, sydäninfarktin kokeneen basistinkin kuviot menivät uusiksi. Nyt Master Batesilla eli Hannu Voutilaisella on takanaan yli puoli vuotta terveempää elämää. Lue lisää

Työpaikan yhteinen heimo

Yhteisöllisyyttä, välittämistä, intohimoa ja ”kaveria ei jätetä” -ajattelua. Digitaalisen liiketoiminnan kehittämiseen erikoistuneessa, Suomen parhaiden työpaikkojen joukkoon nimetyssä Solita Oy:ssä kaikuu yhdessä tekemisen meininki.

– Kyse ei ole mistään ihmetempuista vaan siitä, että yritämme viettää toistemme kanssa mahdollisimman paljon aikaa, johtaja Juha Vaaraniemi Solitasta sanoo vieressään Marissa Lehtonen (kuva: Matti Hietala).

Lue lisää

Muutos on vaikea laji

Työhyvinvointi heikkenee muutoksissa, kertoo sosiaalipsykologi Krista Pahkinin tuore väitöskirja. Lopputulos on sama, olipa kyse organisaation laajentamisesta tai supistamisesta. Onko sinun työpaikallasi viety muutokset läpi onnistuneesti? Lue TTT 2/2015:n pääkirjoitus ja kerro kokemuksesi, jotta voimme välittää opit muillekin!

TTT 2/2015 pääkirjoitus

“Kyllä sinunkin hymysi vielä hyytyy”

Onko olemassakaan sellaista työyhteisöä, jonka olen tulevaksi työpaikakseni kuvitellut? Onko minulla varaa vaatia itselleni ihanteellista työpaikkaa? Jäänkö lopulta ilman työtä, jos vaatimukseni ovat niin maailmoja syleileviä? Näin pohtii geronomiksi opiskeleva Laura Pulkkinen blogissaan. Aiemmalta ammatiltaan hän on juristi, joka paloi työssään loppuun. Lue TTT-lehden verkkosivuilta Laura Pulkkisen blogi.

Matalaltakin putoaa pahasti

Nojatikkaita käytetään paljon

hengenvaarallisesti

ja säädösten vastaisesti pitkäaikaisina kulkureitteinä tai työalustana. Myöskään A-tikkaita ei saa käyttää ilman vakauttamista työalustana 1–2 metrin korkeudessakaan. Kuolemaan johtaneita tikastapaturmia oli kymmenen vuoden aikana 1992–2011 yhteensä 17, joista 16 sattui nojatikkailla ja yksi A-tikkailla.

Lue perusohjeet tikastöihin  

Pertti Pärnäsellä Skanskan rakennustyömaalla Helsingin Pihlajamäessä työpukkiin lisätty kaide toimii tukena ja vähentää ohiastumisen riskiä.

(Kuva: Juha Loikkanen)

Lue myös:

Putoamissuojauksen laiminlyönti toi sakkoja 

ja Nojatikkailta alas – sakot työturvallisuusrikoksesta

Katso Skanskan video:

Putoamisriski matalilla korkeuksilla

TTT 2/2015:ssä lisäksi muun muassa:

Työpaikan herkkis – hankala tapaus? Ulos oravanpyörästä – kaipuu työn kohtuullistamiseen. Työn imu voi auttaa kestämään jopa potkut. Hyvä välipala estää väsähtämisen kesken työpäivän ja -vuoron. Juo kylmätöissä vettä, vaikka ei janottaisi. Tauota istumatyötä puolen tunnin välein.

Kunnissa hyvää kehitystä työsuojelussa
Kunnat ovat motivoituneita kehittämään turvallisuusjohtamista ja parantamaan työturvallisuuden hallintaa ja työoloja, joskin kuntien valmiudet vaihtelevat. Lue lisää

Kaupan alalla kuormitus jää usein huomaamatta
Psykososiaaliset kuormitustekijät tunnistetaan kaupan alalla selvästi huonommin kuin esimerkiksi sosiaali- ja terveysalalla, toimistotyössä, asiantuntijatyössä ja kouluissa. Lue lisää


TTT-lehden ilmaisjakelu on loppunut.
Tilaa lehti nyt!
 

TTT-lehteä ei enää vuoden 2015 alusta postiteta Työturvallisuuskeskuksen osoiterekisteriin kuuluvalle työsuojeluhenkilöstölle, sillä Työterveyslaitoksen maksama ilmaisjakelu on päättynyt.

Jatkossa lehden saa vain tilaamalla.

TTT-lehden kustantaja on nyt TTT Kustannus Oy, ja Työterveyslaitos on uuden kustantajan yhteistyökumppani. Lue lisää täältä. 

Jos sait tämän uutiskirjeen edelleen lähetettynä, tilaa omasi täältä.

Mitä mieltä? Kommentoi!

Täytä kaikki kentät. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tilaa uutiskirje